Stefania Goggia nemhogy már Pekingben van januári sérülését követően, szombaton teljesítette is a női lesiklók első edzését a téli olimpián.

A szakág olasz címvédője húsz nappal azután csatolt újra lécet a lábára, hogy január 23-án kificamodott a bal térde és részleges sérülést szenvedett a 2013-ban operált keresztszalagja a Cortina d'Ampezzóban rendezett szuperóriás-műlesikló viadalon. Ennek megfelelően a 29 éves sztár megkönnyebbült sóhajjal és széles mosollyal az arcán haladt át a célvonalon.
"Egyszerűen csak boldog vagyok, hogy be tudtam fejezni ezt a futamot. Nem volt garancia arra, hogy itt lehetek, úgyhogy már ez is siker" - jelentette ki Goggia, aki a 12. legjobb időt érte el. "Természetesen néha van egy kis fájdalmam, de ezt kezelni tudom. Bár az állapotom a tizes skálán 5,5-es, de számomra az olimpiai játékok a legfontosabb. Ez az a verseny, amelyen megvalósíthatjuk gyermekkori álmainkat, úgyhogy nem érdekel a kondícióm, itt akarok lenni".
Courchevel
Összeomlott, megjárta a poklot, de újra megtanult nevetni – Shiffrin ismét a világ tetején
22/03/2022 08:13
Az esélyeit illetően csak annyit mondott egy mosoly kíséretében, hogy nem lesz lassú. A bergamói születésű sportoló hozzátette, mindent meg fog tenni ami tőle telik és amit a jelenlegi állapota lehetővé tesz. Dolgozik azon, hogy visszanyerje a formáját, de tudja, hogy ez három nap alatt, a keddi versenyig szinte lehetetlen.
"Ő a legkeményebb ember, akivel valaha találkoztam. Okosan síelt és mégis látszott, ő Stefania Goggia. Nagyon fontos, hogy itt van" - méltatta riválisát a sportág egyik legnagyobb klasszisa, a kétszeres olimpiai és hatszoros világbajnok Mikaela Shiffrin, akinek eddig nem sikerült jól a pekingi játékok, így továbbra sem döntötte el, hogy rajthoz áll-e lesiklásban.
Goggia - aki ha nem sérül meg, vihette volna az olasz zászlót a nyitóünnepségen - a világkupa-sorozat eddigi hat lesikló futamából négyet megnyert úgy, hogy az utolsón már nem tudott elindulni a sérülése miatt, azaz ha nincs a balesete, toronymagas esélyese lett volna a számnak.
Forrás: MTI
Courchevel
Shiffrin visszaesett, Brignone győzött óriásban, Worley-é a kis kristálygömb
20/03/2022 12:54
Alpesi Sí
Nem várt siker női műlesiklásban
19/03/2022 14:05