Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Shiffrin 83. vk-győzelmével megdöntötte Vonn rekordját

Eurosport Magyarország

Frissítve 24/01/2023 - 15:21 GMT+1

Az amerikai Mikaela Shiffrin nyerte kedden a női alpesi sízők világkupa-sorozatának óriás-műlesikló versenyét az olaszországi Kronplatzon, így 83. vk-győzelmével a női szakágban megdöntötte honfitársa, a 2019-ben visszavonult Lindsey Vonn csúcsát.

Mikaela Shiffrin minden idők legsikeresebb női világkupa sízője

A kétszeres olimpiai és hatszoros világbajnok síző ráadásul csak három vk-diadalra van az abszolút rekorder svéd Ingemar Stenmarktól, azaz valószínűleg már idén minden idők legeredményesebb vk-versenyzője lesz.
Shiffrin sokoldalúságát mutatja, hogy valamennyi szakágban nyert már futamot: lesiklásban háromszor, szuperóriás-műlesiklásban ötször, óriás-műlesiklásban 18-szor, a specialitásának számító műlesiklásban pedig rekordot jelentő 51-szer volt első.
Emellett kombinációban egyszer, párhuzamos szlalomban kétszer, míg városi versenyen háromszor bizonyult a legjobbnak. A 27 éves sztár méltóképpen ünnepelte a történelmi első helyét, ugyanis az első és a második futamban is a leggyorsabbnak bizonyult, így 45 századmásodperccel előzte meg a svájci Lara Gut-Behramit.
Harmadikként az olasz Federica Brignone zárt. Az ünnepélyes díjátadón koronát is kapott Shiffrin, aki ebben az idényben már a kilencedik futamgyőzelmét aratta, így fölényesen vezeti az összetett vk-t, mostani sikerével pedig óriás-műlesiklásban is átvette a vezetést.
Forrás: MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés