Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

"Egyszerűen elég volt" - a háromszoros olimpiai bajnok óriási meglepetésre bejelentette azonnali visszavonulását

Eurosport Magyarország

Frissítve 29/12/2022 - 12:03 GMT+1

Meglepetésre azonnali hatállyal befejezte élsportolói pályafutását Matthias Mayer, az osztrákok háromszoros olimpiai bajnok alpesi sízője. "Jól kezdtem az évet, elégedett vagyok, de egyszerűen elég volt" - mondta Mayer, aki köszönetet mondott az osztrák szövetségnek, valamint támogatóinak, s úgy fogalmazott "mindenki nagyszerű munkát végzett".

Az osztrákok Szilágyi Áronja óriási meglepetésre visszavonul - videón a bejelentés

Befejezte pályafutását Matthias Mayer háromszoros olimpiai bajnok alpesi síző.
A 32 éves Mayer a Bormióban zajló világkupafutamok között, csütörtökön hozta nyilvánosságra döntését az ORF televíziós csatornának nyilatkozva.
"Nem tudom, mit hoz a jövő számomra, boldog vagyok, hogy meghoztam ezt a döntést. Hogy megbánom-e majd pár hónap múlva, nem tudom, de most ez a helyes. Senki nem tudta, sem a feleségem, sem az edzőim, senki... most pedig hazafelé megyek, lazán az olasz autópályán... hogy mit fogok most csinálni? Élni!"
"Az elmúlt napokban sokat gondolkodtam, és azt kell mondjam, számomra eljött az idő, hogy befejezzem. Ez volt az utolsó vk-szereplésem, nekem ennyi elég volt" - jelentette ki Mayer, aki februárban, a pekingi téli olimpián sporttörténelmet írt, miután sorozatban három ötkarikás eseményen szerzett aranyérmet. A 2014-es szocsi játékokon lesiklásban, négy évvel később Phjonghcsangban szuper-óriásműlesiklásban diadalmaskodott, Pekingben pedig ugyanebben a számban bizonyult a legjobbnak. Mayer ezek mellett 11 vk-futamgyőzelemmel is büszkélkedhet.
A mostani vk-szezonban nyernie nem sikerült, de kétszer dobogóra állhatott.
"Jól kezdtem az évet, elégedett vagyok, de egyszerűen elég volt" - mondta Mayer, aki köszönetet mondott az osztrák szövetségnek, valamint támogatóinak, s úgy fogalmazott "mindenki nagyszerű munkát végzett".
"Izgatottan várom, hogyan folytatódnak a dolgaim" - tette hozzá a gyors számok specialistája.
picture

"Ha kész vagy, kész vagy" - a versenytársak reagáltak Mayer villámcsapásszerű bejelentésére

Forrás: részben MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés