Méretes Citroen fölényt hozott a pénteki félórás teszt Suzukában, a francia márka három autója kibérelte az első három helyet, gyakorlatilag csak egymással versenyeztek a pozíciókért. A végén azért Tiago Monteiro odafurakodott mögéjük, egy pici örömet okozva a Hondának, ám az 1.4 másodperces hátrány láttán kevesen mosolyognak majd őszintén.
A tesztre még nem érvényes a gumiszabály, így mindenki olyan abroncsokat tesz fel, amilyet csak akar. Ez egy örök bizonytalansági faktor, ám meglepne, ha a Honda hazai pályán spórolt volna a gumikkal.
Michelisz Norbi az elsők között hajtott ki a boxból, és kezdésként egy négykörös etapot produkált (egy kivezető, két gyors és egy levezető kör). A helyszínen lévők beszámolója szerint a negyedik körében kicsúszott, de azon kívül, hogy összeszedett némi kavicsot nem esett nagyobb bántódása.
WTCR
Nagy Dani: hiszem, hogy eredményes lehetek a Zengő Motorsporttal
TEGNAP 17:30
A Zengő Motorsport pilótája bő negyed órával a vége előtt folytatta volna a munkát, ám még csak a bemelegítő körén járt, amikor jött a piros zászló, a Campos Racing újonca, Harry Kwong pördült ki a SEAT-tal.
Sajnos a folytatás sem alakult jól Norbi számára, a megszakítás után a hírek szerint majdnem ütközött Tiago Monteiroval, és a kivezető köre után ismét jöhetett a boxba. Ahonnan sajnos már nem volt visszaút, így hat megtett körénél csak Bennani futott kevesebbet a teszten. Norbi végül 13. lett. Minden további infó a Zengő Motorsporttól.
Ami a többi hondást illeti, a portugál hozta a tőle idén megszokott formát, és végig ott loholt a Citroenek nyomában. Gabriele Tarquini számára rázósan kezdődött a teszt, az olasz veterán a piros zászlóig mindössze két installációs kört tudott felmutatni, és heves fejcsóválások közepette várakozott a boxban. Kwong balhéja után viszont ő is csatlakozott a többekhez, és azonnal hozta Monteiro tempóját. Végül hetedik lett.
A sanghaji meglepetés győztes Mehdi Bennani járt viszont a legrosszabbul, neki egyetlen kör jutott a suzukai teszten.
Meglepetés még a Lada erős szereplése, hiszen papíron ez nem az ő pályájuk.
A suzukai teszt végeredménye:

Suzuka_teszt

Fotó: Eurosport

WTCR
Nagy Dani visszatér a Zengő Motorsporthoz, de hol mehet idén?
04/05/2021 17:43
WTCR
Magyar versenyzőt jelentett be a Zengő Motorsport
30/04/2021 08:00