Zengo_RCM_cup

Fotó: Eurosport

Zengő Zoli régóta fontosnak tartja a magyar autósport ügyét. Így volt ez akkor is, amikor még gyorsasági szakág vezetőként megálmodott több márkakupát, köztük a suzukis bajnokságot, és most is, amikor az ország egyik legeredményesebb csapatát vezeti a WTCC-ben.
A Zengő Motorsport története Michelisz Norbival egy valódi siker sztori, amely meggyőződésem, hogy még nem érte el a csúcsát. Ám annak ellenére Norbi toppon van, és még hosszú évekig ott is lehet, hatalmas hiba lenne elfeledkezni az utánpótlásról.
WTCR
Tényleg világsztárt igazolt a Zengő Motorsport
16 ÓRA
Zoli pedig nem szeret hibázni. A zengős tehetségkutató program első lépéseként idén Gáspár István szakág vezetővel közösen létrehozták a Zengő Junior Team-et, amely a Túraautó Európa-bajnokságon mutatkozott be Nagy Norberttel és ifj. Ficza Ferenccel. A fiatalok csapata jövőre már az újrainduló SEAT León Eurocup-ban szerepel majd Ferivel, és egy új érkezővel, a mindössze 15 éves Tóth Norberttel.
Egy 300 LE-s kupás SEAT-hoz viszont tapasztalatokra van szükség, amit csak a kisebb, úgynevezett belépő szintű bajnokságokban lehet megszerezni.
„Meggyőződésem, hogy nagy fantázia van a márkakupákban. Tőlem lehet traktorgumi is az autón, de akkor mindegyiken az legyen. Szükség van ezekre a kisebb márkasorozatokra, hogy a fiatalok valahol elindulhassanak a gokart után, és megszerezhessék a szükséges tapasztalatokat” - mondta Zengő Zoli a WTCC Blognak.

RCM_cup_leleplezes_1

Fotó: Eurosport

Magyarországon jövőre útnak indul egy vadonatúj sorozat, az RCM Kupa, amelyben egy felfrissített, erősebb Suzukival, művésznevén az RCM Swift Racerrel lehet majd versenyezni.
„Nagyon jó ötletnek tartom, hogy az RCM Kupában a régi 1.3-as helyett 1.5-ös motorral szerelt autók mennek majd. Jót tesz a sorozatnak a plusz 10-15 LE. Amikor 2006-ban létrehoztuk a suzukis bajnokságot, mi is az 1.5-ös motort akartuk, de akkor az még túl drága lett volna.”
Ám a Zengő Motorsport nem csak szimpatizál az új sorozattal, hanem komolyabb tervei vannak vele.
„Mérlegeljük annak a lehetőségét, hogy indítsunk egy csapatot az RCM Kupában is. Egyelőre keressük azokat a tehetséges magyar fiatalokat, akikkel együtt tudnánk dolgozni. Fontos, hogy a tehetségkutató programunknak legyen egy erős bázisa egy belépő szintű sorozatban” - zárta Zoli.
Az RCM Kupában induló zengős csapattal teljessé válhat a WTCC alakulat junior programja, amelyben az RCM Swift Racertől a SEAT León Supercopán keresztül a WTCC-s Hondáig vezethet az út a legjobbaknak.
Fotó: Zengő Junior Team, RCM Cup
WTCR
Új helyszín került be a WTCR 2021-es naptárába
11/05/2021 08:52
WTCR
Először nyert a Hyundai Elantra N, Nagy Dani pedig ötödik
09/05/2021 17:32