A magyar versenyző Nagy Dani, aki mögött 24 évesen is nagyon kalandos nemzetközi múlt áll.
2015-ben rendkívül fiatalon, kevés „nagyobb-túraautós” tapasztalattal mutatkozott be a TCR Internationalben, ahol egy időmérős harmadik hellyel egyből felhívta magára a figyelmet.
A folytatás viszont nehézre sikerült, még akkor is, ha az elmúlt pár évtized legmenőbb túraautói között versenyezhetett. 2016-ben fél, 2017-ben pedig teljes szezont ment a WTCC-ben, ám a korábbi fejlesztésű TC1-es Honda Civic nem volt versenyképes, és a súlyos anyagi terhek miatt a Zengő Motorsport sem tudta odatenni a projekt mögé a megfelelő hátteret.
Aragon
Michelisz Norbiék tudatosan a fordított pole-ra mentek, Tassi Atinak műszaki gondja volt
TEGNAP 20:03
A következő négy évben is Dani távolabb került a klasszikus túraautózás csúcsától, bár 2018-ban szabadkártyásként összehozta élet egyik legnagyobb sikerét, amikor a M1RA által felkészített Hyundai-jal idei csapattársa, Huffy mögött és a négyszeres világbajnok Yvan Muller előtt második lett a Hungaroringen.
A WTCR-ben továbbra is toronymagasan ez a legjobb eredmény, amit szabadkártyás valaha elért, hiszen általában a pontszerzés sem szokott sikerülni a vendégeknek, nemhogy a dobogó.
Három év távollét után Dani tavaly visszatért a Zengő Motorsporthoz, ám nem benzines, hanem az elektromos bajnokságban; Mattias Ekström, Mikel Azcona és Jordi Gené mellett ő is részese volt a történelmi bajnoki címnek.
A bejelentés kapcsán Dani elmondta, már közel volt ahhoz, hogy bejelentse, elengedi az idei évet, amikor megszólalt a telefonja.

Nagy Dani tavaly az elektromos bajnokságban indult.

Fotó: From Official Website

„Erre a lehetőségre vártam évek óta, hogy teljes szezont mehessek a WTCR-ben, de eddig sosem jött össze. Már azt gondoltam, nincs esély, úgyhogy eldöntöttem, ezt az évet elengedem. Aztán megszólalt a telefonom, és régi barátom, Zengő Zoltán megkérdezte, csatlakoznék-e a csapatához és Rob Huffhoz az álma megvalósításában, hogy magyar mérnökökkel és egy fiatal versenyzővel menjünk egy világméretű top túraautó bajnokságban” – mesélte Dani.
„Rob mindig kedves volt velem, még akkor is, amikor a régi autóval sereghajtó voltam a WTCC-ben. Már akkor is igyekezett segíteni, úgyhogy csodálatos lehetőség, hogy idén az egyik legnagyobb túraautó legendától tanulhatok. Sokat jelent számomra, és remélem, tudom folytatni az a fejlődési folyamatot, amit pár éve elkezdtem.”
„Szeretnék legalább egy futamot megnyerni, a motorspotban ez sosem könnyű. Az elején óvatosnak kell lennem, meg kell ismernem az autót, a gumit és pár versenypályát is. Azzal az érzéssel szeretném zárni a szezont, hogy mindent megtettem.”
Különleges érzés kijelenteni, hogy Rob Huff szinte már alap Zengő-pilótává vált, pedig igaz. A tél során, ahogy csordogáltak a hírek a magyar csapattal kapcsolatban, a korábbi világbajnok mindegyikben benne volt. Huffy megszerette Zengő Zoli csapatát, és az érzés kölcsönös. A szezont ő is optimistán várja, bár tapasztalt pilótaként tudja, érdemi tesztek hiányában nehéz lesz a kezdés.

Ünneplés a tavalyi szocsi győzelem után.

Fotó: FIA WTCR

„Van egy régi mondás, amely szerint pont annyira vagy jó, mint az utolsó futamod. Mi pedig az utolsó kettőt megnyertük. De Zengő Zolival elég öregek, okosak és tapasztaltak vagyunk ahhoz, hogy tudjuk, nehéz lesz a szezon eleje, mert nagyon az utolsó pillanatban állt össze minden. De ettől még semmi sem elérhetetlen” – fogalmazott Huffy.
„Bízunk az autóban, bízunk a közös képességeinkben, és a mi dolgunk mindent összerakni, és aztán arra építeni. A WTCR egy világsorozat, a világ legjobb pilótái és csapatai ellen szállunk harcban a világ legnehezebb pályái közül néhányon. Ez sosem lesz könnyű, de a Zengő csapattal együtt hiszünk abban, amit csinálunk, és minden megteszünk azért, hogy ez a pályán is meglátszódjon.”
A Zengő Motorsport bejelentésével teljessé vált a 2022-es WTCR nevezési lista, a bajnokság pedig szűk egy hét múlva rajtol Pau-ban.
https://i.eurosport.com/2022/04/29/3363690.jpg

Vedd kézbe az irányítást! Ne mások döntsék el, értesülsz-e a híreinkről vagy sem! Az Eurosport applikációban értesítést kérhetsz a kedvenc sportágaid híreiről, közvetlenül a telefonodra. Ne maradj le semmi fontosról! Oktatóvideónkból (ITT találod) kiderül, hogyan állíthatod be könnyen az értesítéseket.
Adria
A Zengő Motorsport pilótái furcsának találják a BoP számokat
10/11/2021 11:15
Pau
Michelisz Norbi 26 pontot gyűjtött a hétvégén - megmutatjuk, milyen volt a két Pau-Arnos-i futam
17/10/2021 13:53