A világ legnagyobb vidámparkjaiban sem lógna ki a sorból az a hullámvasút, amelyre idén a Zengő Motorsport felült a WTCR-ben. Az év nehezen kezdődött számukra, a Hungaroring és Most viszont a bajnokesélyesek közé repítette Mikel Azconát.

A spanyol harmadik volt az összetettben, ám a pluszsúly visszaesést hozott, hogy aztán egy fantasztikus oroszországi versennyel záruljon a szezon.
Két hétvége után a húzóembernek szerződtetett Azcona még az első 15-ben sem volt a bajnokságban, Most után viszont a harmadik helyen állt. A következő két hétvégén megint nem sikerült semmi, de aztán Szocsiban csak az Yvan Mullerrel történt ütközés fosztotta őt meg a dobogótól.
WTCR
Verseny nélkül lett privát bajnok a Zengő Motorsporttal Rob Huff
13/09/2022 - 09:41
A Zengő Motorsport főnöke a rá jellemző őszinteséggel beszélt az év eleji problémákról, arról, hogy a Cupra milyen lelkes, de mégis szűkös támogatást tudott adni, és hogy miért sikerült nehézre a szezon eleje.
Természetesen szóba került az elektromos bajnokságban elért nagyszerű bajnoki cím, és az is, milyen volt együtt dolgozni Mattias Ekströmmel. Elárulta, ki volt az a klasszis túraautós, akit ő Jordi Gené helyett szeretett volna 2021-ben, és azt, végül miért nem jött össze.
Beszélt a finanszírozás nehézségéről, hogy a sikerek ellenére is szinte mindent ő fizetett. Elárulta, mennyivel kerül többe egy elektromos TCR-autó, és végül kiderült, egyáltalán nem biztos, hogy jövőre is Cuprával mennek. Sőt, két olyan gyártóval is tárgyalnak, akik idén nem indultak a WTCR-ben. Szerintem indulhat a videó… :)

Karácsonyi stúdióbeszélgetés Zengő Zolival

Anneau du Rhin
Történelmet írt, majd így ünnepelt Rob Huff és a Zengő Motorsport
07/08/2022 - 18:54
Anneau du Rhin
Nagy Dani szerint csapattársa, Rob Huff most világbajnoki formában van
03/08/2022 - 18:04