Az elmúlt hetek során a "mivel mennek jövőre Norbiék" kérdést a BMW-Honda kettősre egyszerűsítette le a közvélemény, ám a Zengő Motorsport más alternatívákban is gondolkozik. A csapat célja továbbra is a világbajnoki cím megszerzése, ehhez viszont valószínűleg kevés lesz a BMW. Jelenleg elég zavaros időszakot él a WTCC, és a Chevrolet kiszállása miatt talán még sosem volt ilyen könnyű világbajnoki címre esélyes technikát vásárolni. A könnyűt persze értse mindenki háromszoros idézőjelben. A lehetőség ugyan megvan, de rengeteg pénz kell hozzá.
Az RML csapat jelenleg egy két autós privát csapatban gondolkozik 2013-ra, többre nagyon nehéz lenne összeszedni a szponzori hátteret. A másik két ex-gyári Cruze tehát felszabadul, amit azonban valószínűleg nem adnak el, inkább megpróbálják bérbe adni. De van ténylegesen megvásárolható Chevrolet és a piacon, a svéd Nika Racing hónapok óta árulja 1.6 turbós Cruze-át, amellyel idén az STCC-ben versenyeztek. Lehetőségek tehát akadnak, a Zengő Motorsport pedig nem ül ölbe tett kézzel.
"A célunk változatlan, szeretnénk világbajnokok lenni a WTCC-ben, és ehhez keressük a legmegfelelőbb technikát. Ez lehet a Honda, de lehet akár a Chevrolet is, amely véleményem szerint jövőre még nagyon versenyképes lesz. Látva az idén nyújtott teljesítményüket, szerintem még mindig van tartalék az autóban, amit biztosan ki fognak használni. A Cruze-zal egyetlen probléma van, elég drága autó, de ez érthető is, hiszen olyan technikáról van szó, amellyel akár világbajnoki címet is lehet szerezni" - mondta Zengő Zoli a Túraautó Hírblognak.
WTCR
PURE ETCR program – Vallelunga, 2021
18/06/2021 12:30
A Zengő Motorsportnál felmerült a vásárlás lehetősége is, ám a csapatfőnök szerint nem ez a legjobb alternatíva a jelenlegi helyzetben. Egy-két éven belül ugyanis új technikai szabályok lépnek érvénybe a WTCC-ben, amitől jelentősen megváltoznak majd az autók. Ennek következtében a jelenlegi technikák értéke drasztikusan csökkenni fog, azaz egy mostani autóvásárlás komoly buktát jelenthetne a Zengő Motorsportnak. A másik lehetőség a bérlés.
"Felvettük a kapcsolatot az RML istállóval, hogy milyen kondíciókkal lehetne egy szezonra bérbe venni valamelyik Chevrolet Cruze-t. A válasz elég durva volt, annyit mondhatok, hogy több millió euróba kerülne, és ebben csak az autó és a szervizmunka van benne. Ehhez jönne még az utazás, szállás és logisztika költsége, illetve ha szeretnénk tesztelni, akkor az is. Ez rengeteg pénz, viszont egy olyan autót tehetnénk Norbi alá, amivel a világbajnoki címért is harcba szállhatna. Egyelőre csak annyit mondhatok, hogy minden lehetőséget megfontolunk, és azután hozzuk csak meg a végleges döntést" - zárta Zoli.
Döbbenetes adat ez ahhoz képest, hogy egy BMW 320 TC megvásárlásáért ma kb. 300 ezer eurót kell kicsengetni. Egy Chevy bérlése tehát ennek a tízszerese közelében van. De ahogy Zoli is mondta, ez már egy világbajnok technika lenne.
FONTOS! Kérlek, állítsd be a Facebook Oldalon az értesítések küldését. Részletek ITT.
Fotó: Gyökér Péter, WTCC Media
WTCR
Valójában hidrogénnel mennek Nagy Daniék versenyautói
17/06/2021 19:48
WTCR
Lesz magyar versenyző is a PURE ETCR elektromos túraautó bajnokságban
16/06/2021 09:33