Michelisz Norbi volt második is a ma reggeli első szabadedzésen, ám végül a 10. helyen zárt, és több mint két másodpercet kapott az atomidőt futó José Maria Lopeztől. Norbi és Bári Gergő azóta az adatokat elemzi a boxban, Zengő Zoli viszont mondott néhány szót az FP1-ről
"A tegnapi tesztet követően sajnos motort kellett cserélnünk a Hondában, ami rendesen leszívta az energiákat, mivel hajnali egy környékén végeztek vele a srácok. Biztonsági okokból volt szükség a motorcserére, mert a Mugen mérnökök nem akartak kockáztatni, főleg nem itt Magyarországon" - mondta Zengő Zoli a WTCC blognak.
"A teszt maga szerintem jól sikerült, a különböző szektorokra teszteltünk beállításokat, és gyakorlatilag egy olyan kört sem mentünk, amit rendesen összeraktunk volna."
WTCR
Új helyszín került be a WTCR 2021-es naptárába
8 ÓRA
Zoli a Citroen hirtelen megjött fölényéről is elmondta véleményét.
"A Citroen játszik velünk, mindig is játszott mindenkivel, mind a raliban, mind pedig itt. Továbbra is óriási a fölényük, amit úgy osztanak be, ahogy akarnak. Nagyon jól csinálják, sok pénzt fektettek bele, és jó reklámot akarnak kivenni érte cserébe."
"Mi pedig dolgozunk, és megpróbáljuk csökkenteni a különbséget, valamint szeretnénk felállni a dobogóra" - zárta a Zengő Motorsport csapatfőnöke.
Az FP1 végeredménye:

FP1_hun

Fotó: Eurosport

A WTCC-s program 12:00-kor folytatódik itt a Hungaroringen.
Fotó: WTCC Media
WTCR
Először nyert a Hyundai Elantra N, Nagy Dani pedig ötödik
TEGNAP 17:32
WTCR
Nagy Dani a dobogón, Mikel Azcona nyerte az első szlovákiai futamot
08/05/2021 18:22