Zengo_junior_logo

Fotó: Eurosport

A Túraautó Hírblogon már korábban is írtunk róluk, és bár azóta sok minden változott, immár hivatalos, hogy lesz Zengő Junior Team, amely két SEAT León Supercopával indul a Túraautó Európa-bajnokságon. Íme a 'zengomotorsport.hu' írása.
Gáspár István a hazai gyorsasági szakágvezető és Zengő Zoltán egy korábbi baráti beszélgetése megvalósult! Két fiatal, sőt, szuperfiatal tehetség, Ifj. Ficza Ferenc (16) és Nagy Norbert (18) csapatunk színeiben indul az ETCC 2013-as sorozatában. Két kupás SEAT-tal támadunk.
Adria
Halasztják az olasz WTCR-futamot, a Hungaroring a következő állomás
17/07/2021 09:58
A Zengő Junior Team, ha szorosan nézzük egy csapat, ha kicsit tágabban, akkor egy tehetségkutató program. Gáspár István csapatával megteremtette a versenyzés feltételeit, a műszaki hátteret, mi zengősök pedig beleadunk mindent a "padlásról" és amit lehet, a szürkeállományból. A Zengő Motorsport lesz a só, vagy inkább show a húson, igen, ez a találó megközelítés. Michelisz és Wéber végső sikerével két SEAT Leon Európa Kupa győzelmünk van, mindent tudunk erről a szerkezetről. Nyerni persze nem tudunk senki helyett, de sokat segíthet sportpolitikailag is ez az együttműködés. Erős a helyismeretünk és a teljes magyar csapat szempontjából egy közös ellátás is, egy jobban fenntartható modellel kecsegtet.
Még több infót szeretnék átadni, ezért hívom Istvánt. De fura így szólítani, hiszen mindenki Gazsinak ismeri a sportszakmában.

Nagy_Norbi_arc

Fotó: Eurosport

Köszöntelek a fedélzeten!
"Örülök, hogy végre nyíltan beszélhetünk róla, összeállt a csapat, elmentek a nevezések. Ezúton szeretném megköszönni a bizalmat a támogatóinknak, akik az első pillanattól velünk voltak és a projekt mellett dolgoztak. Egy hazai viszonylatban egyedülálló tehetségkutató programban hisznek velünk együtt, és ez nagyon felemelő érzés."
A két fiú, egyértelműen a te favoritod. Nagyon fiatalok és nagyon gyorsak, kétség nem volt, hogy őket nevezed?
"Igen, ez így van. Ficza a magyar gyorsasági autósport valaha volt legfiatalabb magyar bajnoka és az ETCC történetének legfiatalabb dobogósa, aki még tavaly léphetett fel Monzában a dobogóra. Pályaismerete tehát már van, de a SEAT-tal egy métert sem ment. 16 évesen háromszoros magyar bajnok, nem féltem, még ha nehezebbek a kezdeti körülmények. A másik ifjú, Nagy Norbert, aki korát meghazudtoló érettségű versenyző, Ficza után a 2. legfiatalabb magyar bajnok. Ő már tudta tesztelni a kupás Leont, nem is egyszer. A második futamtól, vagyis a Szlovákiaringtől dobogóra várom a fiúkat, ez nem titok. Szakágvezetőként is jelentős rálátásom van a fiatal magyar tehetségek teljesítményére. Zolihoz hasonlóan boldogsággal tölt el, ha meg tudom teremteni egy ifjú bajnok következő lépését a karrierjében. Az ETCC, vagyis a FIA Európai Túraautó Bajnokság öt hétvégén kerül megrendezésre, és nem túlzok azzal a megállapítással, hogy némi összefogással, szinte bárkinek elérhető itthonról is."

Ficza_Michelisz

Fotó: Eurosport

Ez azt jelenti, hogy ha valaki nagyon jó, akár szponzor nélkül is jelentkezhet?
"Ha valaki szuper-tehetség, egy-egy teszt, egy-egy futam nem kizárt, de őszintén, hosszútávon senki sem szokhatja meg, hogy nem rendelkezik szponzorációs háttérrel. Azt vettem észre, hogy az igazi tehetségek korábban is megtalálják az útjukat. Ez a csapat abban fog segíteni, velem és Zolival az élen, hogy a sikerhez vezető út a lehető legrövidebb legyen. Az, hogy valaki gyors az a profik között alap. A legjobbak, egy-egy tizedre alig vannak egymástól, de az is lényeges, hogy a jelölt kellő reklámerőt képviseljen leendő támogatói felé. A tehetségen túl, diplomák, nyelvvizsgák, testi-lelki fittség mind emelik a tétet. A kommunikációs oldalon ennek tehát egy imidzsépítés az alapja, ami a mai világban erős Facebook vagy You Tube aktivitást is jelent. Válság ide vagy oda, úgy érzem, nem sóhajtozni kell, inkább dolgozni. Zengő Zoli munkáját tényleg nagyra becsülöm. Kitartása, szívóssága és ennek eredményei sokunknak erőt adott, hogy mi is beletegyünk minden tudásunkat, energiánkat. A WTCC Michelisszel továbbra is a Zengő Team fő csapásiránya, a vébés csapat tehát érintetlen marad, csak Norbira koncentrál. Nem elvenni, inkább hozzátenni szeretnénk a csapat eredményeihez."
A juniorok is viszik a narancs-feketét az autókon és megtalálhatók a Facebookon is.

Weber_ger_SEAT

Fotó: Eurosport

Az első három ETCC futamot a WTCC-vel közös helyszíneken rendezik. Az utolsó kettőre azután szétválnak útjaink.
Március 24: Monza
Április 28: Szlovákiaring
Május 19: Salzburgring
Július 14: Megnevezés alatta
Október 6.: Brno
Akkor, jobb láb a gázon...! Hajrá!
Fotó: Zengő Motorsport, Nagy Norbert, ifj. Ficza Ferenc, Wéber Gábor
WTCR
Ismét fejlesztik a Renault-t, és visszatérnének vele a WTCR-be
16/07/2021 10:52
Aragon
Huff: kifejezetten szeretek Yvan Mullerrel csatázni
15/07/2021 10:21