Eurosport

Zengő Zoli: Jövőre 2-4 Audi, magyar pilótákkal

Zengő Zoli: Jövőre 2-4 Audi, magyar pilótákkal
By Eurosport

The 06/12/2017 at 11:08Updated The 06/12/2017 at 11:26

A magyar istállónak komoly tervei vannak a 2018-as túraautós szezonra.

Véget ért egy korszak a Túraautó Világbajnokságon, jövőre már egy egészen más rendszerben folytatódik a WTCC, amely elméletben kedvezőbb konstrukció lehet az olyan kispénzű privát csapatok számára, mint a bajnokság mellett évek óta kitartó Zengő Motorsport.

A TCR autók egyszerűbbek, olcsóbbal, és kevesebb pénzből lehet őket versenyeztetni, így bár a logisztikai költségek jelentősen nem változnak (26 autót elvinni négy kontinensre nem olcsó játék), és a futamok száma is nő, összességében még valamelyest enyhülhetnek a privát csapatok anyagi terhei.

Mivel egyelőre még a 2018-as szezon alapvető részleteit sem jelentették be hivatalosan, természetes, hogy meglehetősen sok a bizonytalanság. Zengő Zoli azonban megkeresésünkre elmondta, nagyon is érdekli őt a formálódó új Túraautó Világkupa, bár bizonyos részleteket még tisztázni kell.

Természetesen szeretnénk maradni a bajnokságban, és komoly terveink vannak 2018-ra, de akadnak még bizonytalanságok, amiknek a végére kell járni, mielőtt elkötelezzük magunkat. Ez elsősorban a nevezési díjakat érinti; pontosan látnunk kell, milyen költségvetésből lehet majd csapatot indítani a WTCR-ben. Egyelőre az esetleges pénzdíjakkal kapcsolatban is ellentmondásos hírek érkeztek, úgyhogy az első feladat ezeknek a tisztázása lesz” – mondta Zengő Zoli a WTCC Blognak.

A hozzánk eljutott hírek szerint a 2018-as nevezési díj magasabb lesz a ideinél, ám mielőtt valaki aljas lehúzást sejt a háttérben; ez várható volt. Gondoljatok csak bele: a logisztikát nem érdekli, hogy TC1-es vagy TCR autókat kell-e szállítani, úgyhogy Makaóra, Kínába, Japánba, Argentínába ugyanolyan drága lesz elvinni a motyót, mint eddig. Mostanáig viszont a bajnokságnak jelentős bevételei voltak a gyártói nevezési díjból, idén pl. a Honda és a Volvo egyaránt 315 ezer eurót fizetett be a kasszába. Eközben egy privát nevezés 39 ezer euróba került.