Zanardi_bmw_arc

Fotó: Eurosport

Olasz források szerint Alex Zanardi idén visszatér az autóversenyzés világába, a korábbi kétszeres CART bajnok és ex-Forma-1-es pilótával azonban sajnos nem a WTCC-ben találkozhatunk. Zanardi egyik hűséges támogatója a BMW, amely azonban rég hátat fordított a Túraautó Világbajnokságnak, így most egy másik sorozat örülhet a legenda visszatérésének.
A hírek szerint a 47 esztendős olasz a Stephan Ratel által szervezett, ismét átdolgozott Blancpain GT Seriesben áll rajthoz (ahol többiek között Sebastien Loeb is ment tavaly), méghozzá korábbi csapat a ROAL Motorsport színeiben, egy GT3-as BMW Z4 kormánya mögött.
WTCR
Huff: figyeljenek, mert a Zengő Motorsport nagy meglepetést fog okozni
5 ÓRA
Roberto Ravaglia szerdán jelentette be, hogy a WTCC-s Chevrolet program mellett az új nemzetközi GT sorozatban is jelen lesznek, természetesen BMW-vel, sőt egyenesen kettővel. A csapat egyelőre nem hozta nyilvánosságra a pilótafelállást, az 'Italiaracing' viszont úgy tudja, Zanardi lesz az egyik versenyző.
A Jordan, a Minardi, a Lotus és a Williams színeiben 41 F1-es futamon rajthoz álló olasz - ki ne tudná - 2001-ben egy súlyos baleset következtében térd alatt mindkét lábát elveszítette. 2004-ben azonban visszatért a versenypályára, és a WTCC-ben (illetve ETCC-ben) indult egy speciálisan számára átalakított BMW-vel. 105 futamon állt rajthoz, tízszer szólították a dobogóra és ebből négy alkalommal a legfelső fokára állhatott.

BMW_z4_roal

Fotó: Eurosport

Zanardi a Blancpain GT Seriesben is egy spéci autót kap majd, amit kifejezetten az ő igényei szerint alakítanak ki. A WTCC-ben korábban egy kormány mögötti kapcsolóval szabályozta a gázadást, fékezni viszont lábprotézisével is tudott.
A Blancpain GT Sorozat idén egy naptárba olvasztotta a sprint és az endurance futamokat, így 2014-ben öt hosszútávú és hét egyórás verseny szerepel a programban. Az olaszok szerint Zanardi csak a sprintfutamokon vesz majd részt, hogy ne okozzon gondot a csapatnak a versenyzőcsere. Igen ám, csakhogy az egyórás futamokon is van egy váltás, amit egyelőre nem tudom, hogyan old majd meg a ROAL.
Zanardi, aki 2009 óta nem teljesített komplett bajnokságot, az autóversenyzés mellett a kézzel hajtott kerékpárnak sem fordít hátat, amellyel paralimpiai- és világbajnok lett. Tervei szerint ott lesz a riói világjátékokon is.
Fotó: BMW Motorsport
WTCR
Tényleg világsztárt igazolt a Zengő Motorsport
TEGNAP 06:00
WTCR
Új helyszín került be a WTCR 2021-es naptárába
11/05/2021 08:52