Alex Zanardi a The Telegraph-nak hivatalosan is megerősítette, hogy nem igazol a DTM-be, annak ellenére, hogy a múlt hónapban kipróbálta a BMW bajnokautóját, és arra utalt, szívesen versenyezne a német túraautó sorozatban. Három paralimpiai érme (két arany és egy ezüst) után az olasz többször is megemlítette, hogy szeretne visszatérni a versenypályára, amit csak megerősíteni látszott a bajor márka évfordulós ünnepsége során lebonyolított tesztvezetés.
Bár intenzív tárgyalások folytak a BMW és Zanardi között, a korábban mindkét lábát elveszítő kétszeres CART bajnok és négyszeres WTCC futamgyőztes klasszis végül úgy döntött, túl sok lenne neki egy teljes DTM szezon, és inkább a kézzel hajtott kerékpársportra szeretne jobban koncentrálni.
"Valóban voltak egyeztetések, hogy komolyabbra forduljon a dolog, de végül úgy láttam, hogy túl sok lenne elkötelezni magam egy teljes szezonra a következő évben. Ez azt jelentené, hogy nem maradna időm azokra a dolgokra, amit szeretek - például a kerékpározásra, vagy arra, hogy horgászni menjek a fiammal. Ezért úgy döntöttem, inkább várok a következő vonatra" - idézi Zanardit a The Telegraph.
WTCR
A tavalyi nehézségek ellenére nem akart új csapatokat a Hyundai Motorsport főnöke
TEGNAP 14:23
A forma-1-et is megjárt 46 éves pilóta korábban az Autosport magazinnak úgy nyilatkozott, szeretne rajthoz állni a rioi paralimpián is, így most az a kérdés, lesz-e egyáltalán valami a motorsportos visszatérésből. Vajon mi lesz az a "másik vonat"?
A TouringCarTimes szerint valószínűleg Jaime Alguersuari lesz a BMW nyolcadik pilótája a DTM-ben.
FONTOS! Kérlek, állítsd be a Facebook Oldalon az értesítések küldését. Részletek ITT.
Fotó: London 2012
WTCR
Tarquini szerint régen nem voltak olyan felkészültek, mint most
12/04/2021 16:05
WTCR
Hivatalossá vált, hova küldi Michelisz Norbit a Hyundai Motorsport
12/04/2021 08:28