Alex Zanardi elképesztő sztár Amerikában, amikor tavaly megnyerte a New York Maratont, szinte szétszedték a rajongók. Pedig összesen négy szezont húzott le a tengerentúlon 1996 és 2001 között, ráadásul a negyedik nem is volt teljes a lausitzringi horror baleset miatt. Ám ezalatt a három és fél év alatt szinte mindent elért, amit a CART / Champ Car  sorozatban el lehetett. Versenyzett Chip Ganassi csapatánál, 97-ben és 98-ban pedig bajnok lett.
Egy fontos dolog nem adatott meg neki soha, hogy elindulhasson a legendás Indy 500-on. Akkoriban ugyanis két részre szakadt az amerikai formaautós elit. Volt Zanardi bajnoksága, illetve az IRL, a kettő pedig nem nagyon szerette egymást. Az ovál versenyek, és köztük a legnagyobb, az Indy épp a másik sorozathoz tartozott, így Zanardinak nem volt lehetősége kipróbálni magát a legendás körön.
Ám ami késik, lehet, hogy nem múlik. Zanardi néhány héttel ezelőtt egy interjúban elárulta, hogy nagyon érdekelné az Indy 500.
WTCR
Kanyart neveztek a Túraautó Világkupa bajnokáról
21/09/2021 15:05
"Ez csak egy felvetés, de ha valaki, például Morris Nunn (a Ganassi csapat technikai tanácsadója) hívna, biztos mennék. Számomra kicsit könnyebb is lenne az Indy 500-on versenyezni, hiszen nem kell olyan sokat fékezni, és nincsenek szűk kanyarok" - mondta Zanardi.
A 45 éves olasz a WTCC-ben egy számára átalakított BMW-vel ment, amelyben kézzel adta a gázt, a fékpedált pedig lábprotézisével kezelte.
Az Indy 500-as sztori a tegnapi paralimpiai győzelem után is előkerült, jelezve, hogy Zanardit tényleg érdekli a dolog. Elárulta, hogy a verseny előtt kedden este kapott egy SMS-t korábbi csapattársától, az 1996-as CART győztes Jimmy Vassertől, aki megígérte neki, hogy ha megnyeri a paralimpiát, akkor megszervez neki egy autót az Indianapolis 500-ra. Vasser jelenleg saját csapattal rendelkezik az azóta már újraegyesített Indycar bajnokságban, amely KV Racing néven fut. A szerda esti ünneplés során Zanardi nem feledkezett meg a ígéretről...
"Azt hiszem ma este fel kéne hívnom, és azt kéne mondanom: 'Jimmy, megvan az arany. Mi a helyzet azzal az autóval?"
WTCR
Egy döbbenetes szám, ami megmutatja a TCR sikerét
20/09/2021 08:51
Inje
Speciális lesz a csehországi WTCR-hétvége menetrendje
14/09/2021 15:32