A kétszeres CART győztes, és háromszoros paralimpiai érmes Alex Zanardi hamarosan ismét versenyautóba ül, november nyolcadikán a Nürburgringen tesztelheti a BMW DTM-es autóját. A mindkét lábát elveszítő olasz klasszis régóta a bajor márka kötelékébe tartozik, balesete után velük tért vissza a WTCC-be, ahol négy fantasztikus futamgyőzelmet szerzett. Zanardi már a londoni paralimpiát megelőzően utalt arra, hogy hiányzik neki az autóversenyzés, és a játékok után visszatérne a pályára. Eleinte sokan a WTCC-be várták, ám a BMW gyári szinten csak a német bajnokságban van jelen, úgyhogy logikus lenne, ha ott indítanák a közönségkedvenc pilótát.
"Amikor Hockenheimben először láttam a BMW M3 DTM-et, a sok kézzel hajtott kerékpáron eltöltött hónap után újra autóversenyzőnek éreztem magam. Minden pilóta számára óriási megtiszteltetés, ha egy ilyen autóba kormánya mögé ülhet" - mondta Zanardi.
Az olasz pilóta 2004 és 2009 között volt a gyári BMW alakulatának tagja a WTCC-ben, ahol a ROAL Motorsportnál versenyzett. Négy vb futamgyőzelme mellett egy olasz bajnoki címmel is büszkélkedhet, 2005-ből.
WTCR
Bejelentették a negyedik audis versenyzőt a WTCR-ben
15/04/2021 18:21
"Örülünk, hogy megadhatjuk ezt a lehetőséget Alessandro Zanardinak a BMW M3 DTM-mel. Régóta a BMW Motorsport család tagja, és nagyon szerettük volna, ha kipróbálja az autót. Természetesen pár dolgot módosítani kellett, ráadásul az M3 DTM egy sokkal összetettebb kocsi, mint a 320si, amivel négy győzelmet szerzett a WTCC-ben. A mérnökeink azonban megbirkóztak a feladattal" - mesélte Jens Marquardt, a BMW Motorsport igazgatója.
Úgy tűnik, a Zanardi-kampány már el is indult a DTM-ben, a 46 éves olasz ugyanis ellátogatott az idényzáróra, ahol hatalmas érdeklődéssel fogadta a német közönség. Ráadásul testközelből meggyőződhetett arról, mire képesek a bajorok,   akik visszatérő évükben egyből bajnokok lettek a DTM-ben Bruno Spengler révén.
"Szeretnék itt és most köszönetet mondani Jens Marqardtnak és az összes barátomnak a BMW Motorsportnál, amiért összehozzák nekem ez az egyedülálló lehetőséget" - zárta Zanardi.
Ha a BMW átalakított egy autót, és egy nagy szabású külön tesztet hoz össze Zanardinak, az számomra egy dolgot jelent: hamarosan bejelentés is lesz.
FONTOS! Kérlek csatlakozz a Túraautó Hírblog Facebook Csoportjához ITT.
Fotó: BMW Media
WTCR
A tavalyi nehézségek ellenére nem akart új csapatokat a Hyundai Motorsport főnöke
13/04/2021 14:23
WTCR
Tarquini szerint régen nem voltak olyan felkészültek, mint most
12/04/2021 16:05