FIA WTCC Salzburg, Austria 18-19 May 2013

Fotó: Eurosport

Néhány nappal ezelőtt már írtunk róla a WTCC Blogon, hogy a Túraautó VB négyszeres világbajnoka a hétvégén meglátogatja a Francia GT sorozat idényzáróját, ahol fontos bejelentésre készül. Jelentem megtörtént, és mind kiderült, Muller és Loeb oda-vissza másolja egymást bizonyos szempontból.
A kilencszeres ralivilágbajnok jövőre áteszi székhelyét Muller felségterületére, a WTCC-be, honfitársa pedig Loebhöz hasonlóan csapatot indít a francia Porsche Carrera Kupában.
WTCR
Bejelentették a negyedik audis versenyzőt a WTCR-ben
15/04/2021 18:21
Az Yvan Muller Racing idén indult útnak, és négy autóval nevezetek a francia Mitjet Superturisme 2L névre hallgató gyakorlatilag belépőszintű túraautó bajnokságba. Ez azonban csak az első lépést jelentette, jövőre ugyanis már az egyik leggyorsabb márkakupa lesz a cél.
"Kettő vagy három autóval tervezünk. Az ideális eset az lenne, ha két A kategóriás és egy B szintű pilótával indulhatnánk. Az alapötlet lényege, hogy a minket választó versenyzők a tőlem kapott tanácsokból is profitálhatnak"  - mondta Muller az Autohebdonak.
A négyszeres világbajnok csapata Lyonban építette fel főhadiszállását, és a Porsche programot is innen irányítják majd, Muller pedig azt szeretné, ha a tőle megszokott versenyszellem jellemezné a nevét viselő istállót is.
"Pilótaként mindig is arra törekedtem, hogy az adott körülmények között a legjobb teljesítményt nyújtsam. Remélem, csapatfőnökként is ez lesz igaz rám. Arra viszont már idén rájöttem, hogy néha stresszesebb a boxutcából nézni az eseményeket, mint belülről" - zárta a francia.
Muller és Loeb a WTCC-be tehát egymás csapattársa lesz, a Francia Porsche Carrera Kupában azonban ellenfelekként találkoznak majd. A ralilegenda porschés alakulata egyébként nem szerepelt rosszul idén, a hétvégi záró fordulót megelőzően Maxime Jousse negyedik, Come Ledogar ötödik, Sacha Bottemanne pedig hatodik volt az összetettben, Jousse-nek pedig még maradt matematikai esélye a második hely megszerzésére.
Fotó: WTCC Media
WTCR
A tavalyi nehézségek ellenére nem akart új csapatokat a Hyundai Motorsport főnöke
13/04/2021 14:23
WTCR
Tarquini szerint régen nem voltak olyan felkészültek, mint most
12/04/2021 16:05