Taniguchi_Mac_nika

Fotó: Eurosport

Na, ebben a címben két új információ is szerepel egyszerre. Az egyik, hogy a Nika Racing idén is ott lesz a WTCC mezőnyben, a másik pedig, hogy Yukinori Taniguchi vezeti majd a svéd csapat versenyautóját. Ami, ha minden igaz, egy TC2-es Chevrolet Cruze lesz.
A japán pilóta 2008-ban indult először WTCC-s futamon, 2010-ben és 2011-ben pedig teljesítette a komplett vb-szezont. A Nika Racing sem lesz ismeretlen számára, tavaly Michel Nykjaer sajnálatos kiválása után hat futamon indult a csapat fekete-fehér Chevy-jével.
WTCR
Bejelentették a negyedik audis versenyzőt a WTCR-ben
15/04/2021 18:21
A Nika indulása egyébként már napokkal ezelőtt hivatalossá vált, mikor az FIA kiadta az egész éves nevezők listáját. Ezen az szerepelt, hogy Nicklas Karlsson csapata egy TC2-es Cruze-zal indul idén. A legfrissebb táblázatra már Taniguchi neve is felkerült, ám az autó eltűnt róla.
Korábban egyébként olyan hírek is felröppentek, hogy túlságosan nagy erőfölénye miatt a Chevy-t kitiltják a Yokohama kupából, ám erről hivatalos értesítést nem kaptunk. Egyelőre tehát úgy tűnik, Taniguchi a biztos, és a Chevrolet-vel még csak valószínű.
A Nika Racing számára egyébként kézenfekvő megoldás lenne a Chevy, hiszen két 1.6 turbós Cruze-zal rendelkeznek. A csapat tavaly története legjobb évét teljesítette a WTCC-ben, Nykjaer három futamon is győzött, és a világbajnoki második hely legnagyobb várományosának számított Suzukáig.
Fotó: WTCC Media
[ad#1]
[ad#2]
WTCR
A tavalyi nehézségek ellenére nem akart új csapatokat a Hyundai Motorsport főnöke
13/04/2021 14:23
WTCR
Tarquini szerint régen nem voltak olyan felkészültek, mint most
12/04/2021 16:05