Az elmúlt két hétben rengeteg dolog történt a Zengő Motorsport körül, Zengő Zoli ismét erőn felül teljesített, hogy megteremtse a szép idényzárás feltételeit.
És úgy tűnik, megint sikerrel járt, hiszen Rob Huff neve pár nappal ezelőtt már feltűnt a bajnokság nevezési listáján, most pedig bejelentették, a 2012-es világbajnok tényleg visszatér.
Két hete mindenkinek óriási csalódást okozott a brit versenyző hiánya.
WTCR Saudi Arabia
Michelisz Norbi még egyszer utoljára dobogóra állhatott a WTCR-ben, elbúcsúzott a sorozat
14 ÓRÁJA
A csapatnak és Huffnak egyaránt, hiszen mindketten harcolni akartak az összetett top3-ért, és pont emiatt a szurkolóknak is.
A Bahreinben látottak viszont megerősítették a brit versenyző korábbi aggodalmait: a csapatnál nem álltak rendelkezésre az eredményes versenyzés feltételei.
Az utolsó pillanatig bizonytalan volt, hogy egyáltalán engedik-e rajthoz állni a Cuprákat, a csapat jól láthatóan az eddiginél kisebb létszámmal tudott csak kiutazni, és a költségkímélés jegyében a zengős fiúk mind a két futamon a boxutcából rajtoltak, hogy elkerüljék a rajt utáni baleseteket.
Huff a bizonytalanságok miatt döntött úgy, nem kockáztatja az egy héttel későbbi makaói indulást (a karanténszabályok okoztak volna gondot), maradt Kínában, ahol múlt hétvégén meg is szerezte 11. győzelmét (új makaói rekord).
Zengő Zoli és a csapat azóta azon dolgozott, hogy Jeddah-ban minden szükséges feltétel rendelkezésre álljon; elég ember, elég gumi, biztos háttér, hogy a korábbi világbajnoknak csak a versenyzéssel kelljen foglalkoznia.

Rob Huff

Fotó: FIA WTCR

A közvélemény már a Zengő Motorsport péntek reggeli Facebook-posztjából következtethetett Huff visszatérésére; a „csapat minden tagja (!) szerencsésen megérkezett” mondatba tett felkiáltójel elég erős utalás volt Zengő Zoli bahreini kijelentésére, mely szerint Huff továbbra is a Zengő Motorsport család tagja.
A kihagyott bahreini hétvége után Huff számára a második hely már nehezen elérhető, kereken 50 pontra van Nestor Girolamitól, a harmadikra viszont reális esélyei vannak, hiszen mindössze 13 pont a hátránya Nathanael Berthon mögött.
Ráadásul az idényzárót Jeddah-ban, egy utcai pályán rendezik, ami mindenki számára ismeretlen. Az pedig köztudott, hogy Huff mestere a falak között versenyzésnek.
Szaúd-Arábiában kicsit az időjárás is beleszólt a program alakulásába, csütörtökön özönvízszerű esőzések voltak, így a versenyzők majdnem egy nap csúszással tudták csak bejárni a pályát. A menetrend szerint ma magyar idő szerint 17:30-kor egy 60 perces tesztet tartanak, amelyről csak live timing közvetítés lesz.
WTCR Saudi Arabia
Egy pilótával kevesebb Szaúd-Arábiában, miközben Huffy rekordot döntött
22/11/2022 - 06:31
WTCR Bahrain
Rob Huff nem indul a hétvégi bahreini WTCR-futamon
08/11/2022 - 17:06