A Forma-1 után a Túraautó Világkupa lesz a második olyan globális léptékű sorozat, melyet vendégül lát a Jeddah Corniche Circuit.
Igaz, nem pontosan ugyanazt a vonalvezetést használja majd a WTCR mezőnye, mint az F1.
A túraautósok a már megismert 6174 méter hosszú kör helyett egy rövidített változatot kóstolhatnak meg a ’világ leggyorsabb utcai pályája’ mottóval is illetett helyszínből.
WTCR Saudi Arabia
Közmunkára ítélték a Tassi Atikát megtorpedózó argentint
28/11/2022 - 09:28
A WTCR által használt vonalvezetés 3450 méter hosszú lesz, és kihagyja pálya a hátsó, kanyargósabb részeit.
A túraautósok az eredeti négyes kanyar után nem teljesítik az elnyújtott ötöst, hanem nagyjából az ív felénél balra fordulnak, és az eredeti számozás szerinti 20-as kanyarnál térnek vissza az normál vonalvezetéshez.
A megoldás kicsit hasonló, mint amikor a suzukai pálya felét vágták le anno a WTCC-ben, de reméljük, ez a rövidítés izgalmasabb versenyeket hoz majd, mint az.
Ezt a konfigurációt korábban még egyetlen bajnokság sem használta, és ezen kívül a túraautók kedvéért máshol is kisebb átalakításokra volt szükség a szalagkorlátoknál és a rázóköveknél.
https://i.eurosport.com/2022/11/17/3491858.jpg
„A versenyzőink és a csapataink nevében is szeretnénk köszönetet mondani a Szaúdi Arábiai Autómobil és Motorkerékpár Szövetségnek, és a Saudi Motorsport Company-nak az irántunk mutatott lelkes támogatásért és kedves fogadtatásért” – mondta Jean-Baptiste Ley, a WTCR igazgatója.
„Nem kis feladat volt létrehozni egy alternatív, 3450 méter hosszú vonalvezetést, melyet kifejezetten az FIA Túraautó Világkupa számára alakítottak ki, és biztosak vagyunk benne, hogy látványos versenyeket élvezhetünk majd.”
„Az utcai pályán villanyfénynél történő versenyzés egy egészen új élmény lesz a WTCR számára, és már alig várjuk, hogy átélhessük. Biztos vagyok benne, hogy a szaúdi arábiai WTCR hétvégére még évek múlva is emlékezni fogunk.”
Egy valami miatt egészen biztosan: 5 évad és 108 futam után a jeddah-i lesz a WTCR Túraautó Világkupa történetének utolsó hétvégéje.
WTCR Saudi Arabia
Tassi Atikát az élről lökték ki a WTCR történetének utolsó futamán
27/11/2022 - 22:25
WTCR Saudi Arabia
Michelisz Norbi egy keményen megharcolt dobogóval búcsúzott a WTCR-től
27/11/2022 - 22:15