A távolmaradás részletes okait nem hozták nyilvánosságra, a brit pilóta a „csapat nehézségeivel” indokolta a döntését.
„Rendkívül csalódottan kell bejelentenem a döntésem, hogy visszalépek a bahreini WTCR-hétvégről” – kezdte Huff a közleményben.
„Nem volt egyszerű meghozni ezt a döntést, főleg egy ilyen csodálatos szezon végén, amelyben harmadik helyen állunk az összetettben, és megnyertük a függetlenek bajnokságát. De a Zengő Motorsportnál meglévő nehézségek miatt ez volt az egyetlen lehetőségem.”
WTCR Saudi Arabia
Michelisz Norbi még egyszer utoljára dobogóra állhatott a WTCR-ben, elbúcsúzott a sorozat
27/11/2022 - 21:51
„Csapatként nem rendelkezünk azokkal az erőforrásokkal, amelyek ahhoz szükségesek, hogy elinduljak az autóval a hétvégén. A mérnökömmel és a szerelőkkel nem kaptuk meg a megfelelő lehetőséget, hogy felkészüljünk a szezon legfontosabb hétvégéjére, és így nem maradt más választásom, mint visszalépni.”
Huffy hozzátette, nagyon sajnálja, hogy így nem szállhat harcba a bajnoki címért, és kiemelte, aki ismeri, tudja, hogy mindent megpróbált a helyzet elkerülésére.
„Szeretném megragadni a lehetőséget, hogy köszönetet mondjak a Zengő Motorsportnak ezért az évért. Különösen a szerelőknek és a mérnököknek, akik keményen dolgoztak. Csalódott vagyok, hogy így kellett döntenem.”
A brit túraautó-bajnok távolmaradása ellenére a Zengő Motorsport mind a két Cuprát elvitte Bahreinbe.
Ez egyiket továbbra is Nagy Dani vezeti majd, aki idén a második spanyolországi versenyen negyedikként ért célba.
A másik zengős Cuprába pedig egy visszatérő versenyző, Boldizs Bence ülhet, aki a 2020-as és a 2021-es szezonban képviselte a csapat színeit, és az első év második felében kifejezetten biztató dolgokat láttunk tőle egy körön.
Huff távolmaradása komoly érvágás a Zengő Zoliék számára, hiszen a csapat története legjobb összetett eredményét ünnepelhette volna, ha a korábbi világbajnokkal megtartják a dobogót.
Azt megelőzően még Michelisz Norbival voltak hasonlóan versenyképesek, amikor a három gyári Citroen, José Maria López, Yvan Muller és Sébastien Loeb mögött negyedikek lettek a WTCC-ben.
Az angol versenyző kiszállása a WTCR számára is komoly veszteség, mivel a megszűnés előtt álló sorozatból idén már több neves versenyző is távozott, ráadásul az összetett helyezésekért folyó csata is egyszerűsödik ezzel.
WTCR Saudi Arabia
A hétvége híre: Huff visszatér, hogy a Zengő Motorsporttal harcoljon a dobogóért
25/11/2022 - 11:57
WTCR Saudi Arabia
Egy pilótával kevesebb Szaúd-Arábiában, miközben Huffy rekordot döntött
22/11/2022 - 06:31