Guerrieri a harmadik rajtkockából kezdte a futamot, és Norbihoz hasonlóan ügyesen szlalomozott az egymást kigolyózó Audik között.
A magyar versenyző korábbi nagy riválisa a mezőny legnehezebb autóját vezette, hiszen a korábbi jó időmérős teljesítmény miatt a Honda Civic 40 kiló pluszsúlyt kapott, és összességében 50 kilóval volt nehezebb, mint az őt üldöző Hyundai Elantra.
Guerrieri az ötödik körig tudta maga mögött tartani Norbit, aki húzott egy merészet a célegyenes végén, nagyon későn lépett a fékre, és sikerült bedobnia az autóját a Honda mellé.
WTCR Saudi Arabia
Michelisz Norbi még egyszer utoljára dobogóra állhatott a WTCR-ben, elbúcsúzott a sorozat
27/11/2022 - 21:51
Hála Istennek az argentin a képzett versenyzők közé tartozik, így azonnal észlelte a helyzetet, és nem csukta rá a kaput Norbira. Aki így megnyerte a futamot, Guerrieri pedig idei második dobogójával vigasztalódhatott.
„Már az első kör után láttam, egy Hyundai jön mögöttem, és egyből tudtam, ez nehéz küzdelem lesz. De magabiztosabbnak éreztem magam az autóba, mint előző nap; meglepően jó volt a tempónk, és a féktávokon is határozottabb tudtam lenni” – mesélte Guerrieri a futam utáni sajtótájékoztatón.
Michelisz Norbi előzésével kapcsolatban úgy fogalmazott, váratlanul érte a húzás. A manőver annyira váratlan volt, hogy még a rendező sem számított rá, és egy pillanatra át is kapcsolt egy másik csatára.

Michelisz Norbi bátor bahreini előzése, ami győzelmet ért

„Tudtam, hogy egyre közelebb van hozzám, de azt is, hogy az autóm által keltett légörvények miatt nem lesz könnyű dolga. Persze arra is készültem, hogy nekem sem lesz egyszerű az élet, hiszen tudtuk, jobb az autójuk és a tempójuk ezen a hétvégén.”
„De legyünk korrektek, teljesen meglepett ott féktávon. Abszolút sportszerű húzás volt; szó sincs elengedésről, egyszerűen meglepett.”
A Hyundai saját összefoglaló videójában egy kicsit több is látszik a manőverből:
Guerrieri így sem volt elégedetlen, hiszen egy nagyon nehéz időszak végére tett most pontot. A WTCR-ben az elmúlt években rendszeresen bajnokesélyesnek számított, idén viszont a pau-i idénynyitó óta nem állt a dobogón, sőt, még a hetedik helynél sem végzett előrébb az elmúlt 12 versenyen.
WTCR Saudi Arabia
Michelisz Norbi még dobogós is lehet az utolsó WTCR-szezonban
23/11/2022 - 10:05
WTCR
A futam, ahol Michelisz Norbi ötször volt bajnok és vesztes is
14/10/2022 - 07:56