Az Audi belga versenyzője már az első futamon is ráfaragott, ám akkor ő volt a szenvedő fél.
A szombati verseny rajtja után aztán a második egyenesben kívülről próbált meg elsurranni a második rajtkockából közepesen induló márkatárs, Franco Girolami mellett.
Ott viszont nem volt számára hely, így két kerékkel a pálya igyekezett próbált meg előzni.
WTCR Saudi Arabia
Michelisz Norbi még egyszer utoljára dobogóra állhatott a WTCR-ben, elbúcsúzott a sorozat
27/11/2022 - 21:51
Ezzel még önmagában nem lett volna baj, de Magnus valószínűleg nem számolt azzal, hogy Bahreinben a rengeteg por és homok miatt még a szokottnál is rosszabb a tapadás az ideális íven kívül.
Sőt, nem rosszabb, hanem gyakorlatilag nincs.
Ezt a számítási hibát bosszulta meg a fizika, és ennek eredménye volt, hogy elsőre úgy tűnt, Magnus belül fékezés nélkül érkezve megtorpedózta a kis-Girolamit.

Gilles Magnus földről indított torpedója Mehdi Bennani ellen

A felvételt kikockázva az is jól látszik, hogy az ideális ív mellett, de még a pályán fékező Franco autója is csúszkál, majd Tassi Ati kiforgatja őt. Ezt az incidenst a felügyelők a Magnus-féle bontó-fékezés következményének tekintették, és még figyelmeztetést sem adtak.
A hivatalos felügyelői jelentés szerint a versenyzők meghallgatása és a videófelvételek megtekintése után Magnus is elismerte, hibásan választott féktávot, és elfogadta büntetést.
Mivel az ütközés utána a belga pilóta versenye véget ért, a felügyelők háromhelyes rajtbüntetést szabtak ki rá, melyet az első szaudi-arábiai futam kell letöltenie.
Anneau du Rhin
Mi lett Azcona büntetésével és Michelisz Norbi dobogójával?
08/08/2022 - 06:40
Anneau du Rhin
Ettől ledobod a szíjat – az év bunyója volt ma a WTCR-ben
07/08/2022 - 18:23