Régóta terveztem már, most végre van időm végignézni a WTCC elmúlt 10 évének valamennyi versenyét. Egyrészt régen volt, másrészt akkor még nem volt lehetőségem valamennyi futamot megnézni, úgyhogy itt az idő kitölteni az fehér foltokat.
De ha már így végigmegyek a 2005 óta eltelt időn, kiválogatom azokat a pillanatokat, amelyek emlékezetesek voltak, és amelyeket nem mindenki látott. Michelisz Norbi remeklése sok új rajongót szerzett a WTCC-nek, és talán ők is kíváncsiak, honnan indult ez a bajnokság, és honnan jönnek a jelenlegi főszereplők.
2005-ben az addig ETCC néven futó sorozat alakult át világbajnoksággá, és az év első futamait a BMW valamint az Alfa Romeo uralta. A SEAT már ekkor kapaszkodott a Toledoval, miközben a háttérben készült a León, a Chevrolet pedig a sor végén kullogott a Lacettivel.
Adria
Halasztják az olasz WTCR-futamot, a Hungaroring a következő állomás
17/07/2021 09:58
Az idénynyitón, Monzában Dirk Müller (BMW) és James Thompson (Alfa) nyerte a két futamot, majd Magny-Cours-ba utazott a mezőny. A pluszsúlyokat ekkor még az egyes pilótákra és nem a márkákra szabták ki, így a Monzában betliző Jörg Müller (BMW) riválisainál jelentősen könnyebb autóval mehetett Franciaországban.
Jörg az első és a második futamot is megnyerte, Dirk pedig hősiesen küzdött a nehezebb 320i-vel. A második versenyen a második helyen ért célba, ám a leintés után döbbenetes képsor következett: a fehér BMW keresztbe állt, és nekicsapódott Augusto Farfus Alfájának.
Az eset utáni percekben mindenki találgatta, mi történhetett. Müller mögött takarásban érkezett Andy Priaulx, és nem lehetett pontosan látni, meglökte-e a márkatársat vagy sem. Végül a német pilóta futam utáni nyilatkozata tisztázta a helyzetet.
"A verseny utolsó köreiben egyre erősödő vibrációt éreztem. A leintés után a boxutca felé húztam, hogy ünnepeljek a csapatommal, de hirtelen valami durván eltört, és ezért álltam keresztbe. Nem tudom pontosan, mi történt, de elég félelmetes volt" - mondta Müller.
Akárhogy is, ritkán fordul elő, hogy valaki a verseny leintése után szenvedjen látványos balesetet.
Aki szeretné, alább megnézheti a teljes magny-cours-i hétvége közvetítését Martin Haven és David Leslie kommentálásában.
WTCR
Ismét fejlesztik a Renault-t, és visszatérnének vele a WTCR-be
16/07/2021 10:52
Aragon
Huff: kifejezetten szeretek Yvan Mullerrel csatázni
15/07/2021 10:21