OYoung_macdowall_bamboo

Fotó: Eurosport

Két korábbi WTCC-s pilóta és egy túraautó VB-s alakulat is az Endurance Világbajnokságon szerepel 2014-ben. A három egy programot fed le, a Darryl O'Young és Alex MacDowall idén a Bamboo Engineering színeiben egy Aston Martin Vantage GTE-vel áll rajthoz a WEC futamain, köztük a legendás Le Mans 24 óráson.
A csapat harmadik pilótája a brazil Fernando Rees lesz, az egység pedig a GTE Pro kategóriában szerepel majd. MacDowall és O'Young számára nem lesz ismeretlen a Bamboo, az angol az elmúlt két évben Richard Coleman csapatánál versenyzett, 2012 végén pedig pont a hongkongi volt a csapattársa.
WTCR
Az estorili WTCR-hétvége minden perce magyarul az Eurosporton
2 ÓRÁJA
O'Young 2011-ben állt a silverstone-i alakulat alkalmazásában, 2012-ben pedig az év utolsó három versenyére tért vissza hozzájuk a Special Tuning Racingtől.
"Nagyon fog hiányozni a Túraautó Világbajnokság, hiszen egy nagyszerű sorozat. Igazán élveztem azt a négy évet, amit ott töltöttem, kiváló versenyeken vehettem részt, és jó barátságok szövődtek. Az új szabályok miatt azonban most nagyon nehéz helyet találni a WTCC-ben, így új lehetőségek után néztem" - mondta O'Young.
A hongkongi számára az Aston Martin sem ismeretlen, az elmúlt két évben a Craft Racingnél is ezzel a típussal ment. A GTE Pro géposztályban azonban rettentően nehéz dolguk lesz, hiszen itt mennek a gyári Ferrarik, Porschék és Corvettek is (utóbbi csak Le Mans-ban).
"Ez egy igazán rangos program lesz a csapatunk számára, és mérnöki szempontból is egy komoly kihívás. Boldog vagyok, hogy ismét együtt dolgozhatunk Alex-szel és Darryllel, valamint hogy Fernando is csatlakozik hozzánk. A múlt heti teszten nagyon pozitív eredmények születtek, a versenyzőink még éjszaka is körözhettek, ami a Le Mans szempontjából kulcsfontosságú" - tette hozzá Richard Coleman, csapatfőnök.
Ha már a távozóknál tartunk, mostanra az is eldőlt, hogy Marc Basseng sem tér vissza (legalábbis egész szezonra biztos nem), hiszen aláírt az Audihoz a Blancpain GT sorozatra.
Fotó: WTCC Media
WTCR
Tassi Attila magabiztos Estoril előtt, de fejlődne is
22/06/2021 11:23
WTCR
PURE ETCR program – Vallelunga, 2021
18/06/2021 12:30