WTCC_El_jadida

Fotó: Eurosport

A Túraautó Világbajnokság második öthetes nyári szünete ellenére a sorozat állandó résztvevői körül azonban változatlanul zajlik az élet. Nem tudhatjuk pontosan, hogy a minél tökéletesebb forma megőrzése, vagy az elvonási tünetek kezelése miatt, de jó néhány pilóta vendégszerepléséről hallhattunk az elmúlt hetek folyamán.
A WTCC-s résztvevők létszámát tekintve mindenképpen kiemelkedik a közelmúlt eseményei közül a marokkói El Jadida Nemzetközi Nagydíj, ahol igen népes túraautós kontingens emelte a rendezvény fényét. A frissen kitüntetett Mehdi Bennani részvétele szinte magától értetődő volt, de rajta kívül ott volt még Yvan Muller, Rob Huff, Tom Coronel, Stephano d’Aste, a biztonsági autó állandó pilótája, Bruno Correia, valamint a szegről-végről szintén WTCC-s Jean-Philippe Dayraut, aki az idei szezonnyitó Monzai hétvégén Wéber Gabi tavalyi autójával csatlakozott a túraautós mezőnyhöz – és egész tisztességesen helytállt.
Adria
Halasztják az olasz WTCR-futamot, a Hungaroring a következő állomás
17/07/2021 09:58
Az előbbiekben felsorolt úriemberek, valamint számos helyi és nemzetközi pilóta izgalmas futamokkal ajándékozta meg a marokkói autósport-rajongókat. A verseny a kikötőváros utcáin kialakított pályán zajlott és úgynevezett mitjet autókkal vívták.
A versenyhétvégét a Marokkói Királyi Autósport Szövetség szervezte és fő célja a marokkói kormány közlekedésbiztonsági kampányának támogatása volt. Ennek fényében különösen sokat jelentett, hogy ilyen illusztris társaságot sikerült bevonni az eseményekbe, a tartomány kormányzója köszönete jeléül a versenyek után minden vendégszereplőt személyesen díjazott.
Pár kép és videó az eseményről:

Bennani_El_jadida

Fotó: Eurosport

Eljadida_bmw

Fotó: Eurosport

WTCC_El_jadida_1

Fotó: Eurosport

Fotó: WTCC Media, Achraf Younssi
Írta: Major Zoltán
WTCR
Ismét fejlesztik a Renault-t, és visszatérnének vele a WTCR-be
16/07/2021 10:52
Aragon
Huff: kifejezetten szeretek Yvan Mullerrel csatázni
15/07/2021 10:21