Muller_loeb_citroen

Fotó: Eurosport

A Nemzetközi Automobil Szövetség néhány napja közzétette azt a tízfős listát, amelynek tagjai közül kerül ki az FIA Personality of the Year díj 2013-as győztese. A szövetség idén először választja meg az év autósportos személyiségét, pontosabban az FIA-hoz akkreditált újságírók szavazatai döntenek.
Az első kör november közepén zárult le, és a médiaképviselők által a kezdeti nyolcvanfős listáról kiválasztott tíz személy közé három olyan név is bekerült, aki többé vagy kevésbé de kapcsolatban áll a WTCC-ben.
WTCR
Először nyert a Hyundai Elantra N, Nagy Dani pedig ötödik
13 ÓRA
Ott van a tízes listán Yvan Muller, aki idén negyedik világbajnoki címét szerezte a túraautósportban, Sébastien Loeb, aki idén lezárta ralis pályafutását, és jövőre már a WTCC-ben indul a Citroennel, és Robert Kubica is, aki megnyerte a WRC2 kategóriát, és nem kizárt, hogy szintén indul egy-két WTCC futamon 2014-ben.
A tízes lista egyébként szakmai szempontból igencsak sűrűre sikerült. Az említett három néven kívül felkerült rá Jost Capito (a Volkswagen Motorsport vezetője), Eduardo Freitas (az Endurance Világbajnokság versenyigazgatója), Monisha Kaltenborn (a Sauber F1 ügyvezetője), Tom Kristensen (endurance világbajnok, és kilencszeres Le Mans 24 győztes), Adrian Newey (a Red Bull F1 főtervezője), Sebastien Ogier (a 2013-as rali világbajnok) és természetesen Sebastian Vettel (négyszeres F1-es világbajnok).
A szavazás második köre december 4-ig tart, a végeredményt viszont csak az FIA évadzáró gáláján hozzák nyilvánosságra.
Ez a szavazás tehát csak a regisztrált újságírók számára nyitott, a rajongók viszont voksolhatna az év legemlékezetesebb pillanatára az FIA Facebook oldalán, ITT.
Fotó: Citroen Racing
WTCR
Nagy Dani a dobogón, Mikel Azcona nyerte az első szlovákiai futamot
TEGNAP 18:22
WTCR
Nagy Daninak a kvali után akár a dobogó is elérhető Szlovákiában
TEGNAP 10:23