Szinte még ki sem pihentük a pekingi hétvége miatti éjszakázást és korán kelést, máris itt az újabb WTCC forduló. A csapatok összepakolták a cuccot a kínai fővárosban, és elindultak Sanghaj felé, hiszen az ottani F1-es pályán folytatódik a világbajnokság.
És végre minden visszatér az eredeti kerékvágásba, azaz pénteken rendezik a tesztet, szombaton az edzéseket, vasárnapra pedig már csak a két futam marad. A szervezők megint igyekeztek az európai nézőknek is kedvezni, úgyhogy a sanghaji hétvégén sem kell a takaró alól pislogva nézni az eseményeket.
Kivéve persze ha valaki fanatikus, és a szabadedzésekre is kíváncsi, hiszen azok természetesen szombaton éjjel lesznek.
WTCR
Tényleg világsztárt igazolt a Zengő Motorsport
17 ÓRA
A WTCC harmadik alkalommal látogat a Shanghai International Circuit-re, és eddig egy híján az összes versenyt a Chevrolet nyerte. Tavaly a második futamon Tiago Monteiro tudta elrontani az amerikai márka sormintáját, amikor megszerezte első hondás sikerét. Az említett versenyen egyébként hármas Honda győzelem született, hiszen Gabriele Tarquini lett a második és Michelisz Norbi a harmadik.
A 2012-es sanghaji hétvége is emlékezetesre sikerült, főleg szegény Yvan Mullernek, aki gyakorlatilag itt veszítette el esélyét a világbajnoki címre. Kétszer is balesetbe került, másodszor csapattársával, Alain Menuvel ütközött, amiért meg is büntették. Rob Huff időközben egy győzelmet valamint egy második helyet söpört be, és szép előnnyel utazhatott tovább Makaóra.
A sanghaji WTCC hétvége programja:
Péntek:
04:20 – Teszt [30p] (MST World live timing)
Szombat
02:10 – Első szabadedzés [30p] (Eurosport Player, élő)04:40 – Második szabadedzés [30p] (Eurosport Player, élő)07:30 – Időmérő edzés [20+10p+Q3] (Eurosport, élő)
Vasárnap:
08:45 – Első futam [14k] (Eurosport, élő)09:45 – Második futam [14k] (Eurosport, élő)
Ezúttal tehát a közvetítés programja is teljes lesz, az Eurosport élőben adja az időmérőt és a két futamot is, ráadásul mindhármat az egyes csatornán.
WTCR
Új helyszín került be a WTCR 2021-es naptárába
11/05/2021 08:52
WTCR
Először nyert a Hyundai Elantra N, Nagy Dani pedig ötödik
09/05/2021 17:32