DAste_Rus_BMW

Fotó: Eurosport

Ez a pillanat is eljött. Közeledünk a Le Mans 24 óráshoz, és ez a következő két hétben változásokat fog okozni a WorldTouringCars-on. Ezen a héten már csak rövid, néhány mondatos írásokat olvashattok, amelyeket egy ‘WTCC hírek’ című posztban gyűjtünk össze. A Le Mans hét alatt pedig teljesen leáll az oldal. De senki ne aggódjon, a 24 órás után jövünk vissza, és minden megy tovább úgy mint eddig.
D'Aste végre duplázott
Adria
Halasztják az olasz WTCR-futamot, a Hungaroring a következő állomás
17/07/2021 09:58
Véget ért egy rossz sorozat Stefano D'Aste számára, az olasz bmw-s Moszkvában végre mindkét futamon bekerült a pontszerzők közé. D'Aste tavaly a Wiechers Sport versenyzőjeként a Yokohama kupa egyik esélyese volt, idén viszont saját csapatával, a PB Racinggel vágott neki a WTCC-nek, és az átállás nehezen sikerült. A monzai második versenyen kilencedik volt, azóta viszont egyetlen pontot sem szerzett. Idén az orosz pályán sikerült először mindkét futamon a top10-ben végeznie, az első versenyen tizedik, a második nyolcadik lett.
"Tudtam, hogy versenyképes az autóm, de az időmérőn hibáztam az első szetten, utána pedig Barth egy inkorrekt manőverrel feltartott, így nem tudtam olyan jól menni mint az edzéseken. A fiúk viszont kiváló munkát végeztek, tökéletes volt a BMW egyensúlya, és a gumikkal is kíméletesen bánt. A két privát dobogó jót tett a hangulatunknak, bár a szezon eleje óta tudtuk, hogy versenyképes az autó, csak nem sikerült összerakni a dolgokat. A moszkvai hétvége viszont új lendületet ad" - mondta D'Aste.
Az olasz pilóta jelenleg 16. az összetettben és ötödik a Yokohama kupában.
A Nikánál nem hisznek a szemüknek
Hat hétvége alatt három futamgyőzelmet szerzett az első teljes WTCC szezonját futó svéd Nika Racing, így nem csoda, ha a Chevrolet Cruze-zal versenyző csapat, és pilótájuk, Michel Nykjaer nem hisz a szemének, ha a tabellára néz. A dán harmadik az összetettben, és vezeti a Yokohama kupát.
"Hihetetlen, hogy a tabellára nézek, és a harmadik helyen látom a nevem. Ennél jobb bizonyíték nincs is arra, hogy milyen hatékonyan dolgoztunk. Egyre erősebbek leszünk, és szeretném is megköszönni a csapatnak, hogy ilyen nagyszerű autót tett alám a hétvégén" - mondta Nykjaer.
Csak összehasonlításképpen, a Bamboo Engineering három és fél év alatt, két autóval egy győzelmet aratott (idén Salzburgban Nash révén), míg a Nika fél év alatt, egy autóval hármat. Bőven van tehát mire büszkének lenni a svédeknél.
"Csodálatos érzés - ismét! Tudtuk, hogy Moszkvában lehet esélyünk sok pontot gyűjteni, hiszen a bajnokságból senki nem rendelkezett tapasztalatokkal, Michel pedig tökéletesen versenyzett. Az első WTCC szezonunk felénél mi rendelkezünk a második legtöbb győzelemmel, és vezetjük a privát bajnokságot. Néha meg kell csípnem magam, hogy elhiggyem, mindez igaz" - tette hozzá Niklas Karlsson, csapatfőnök.
Fotó: WTCC Media
WTCR
Ismét fejlesztik a Renault-t, és visszatérnének vele a WTCR-be
16/07/2021 10:52
Aragon
Huff: kifejezetten szeretek Yvan Mullerrel csatázni
15/07/2021 10:21