MacDowall_Nash_bamboo_rus

Fotó: Eurosport

Ez a pillanat is eljött. Közeledünk a Le Mans 24 óráshoz, és ez a következő két hétben változásokat fog okozni a WorldTouringCars-on. Ezen a héten már csak rövid, néhány mondatos írásokat olvashattok, amelyeket egy ‘WTCC hírek’ című posztban gyűjtünk össze. A Le Mans hét alatt pedig teljesen leáll az oldal. De senki ne aggódjon, a 24 órás után jövünk vissza, és minden megy tovább úgy mint eddig.
Kínlódott és tanult a Bamboo
Adria
Halasztják az olasz WTCR-futamot, a Hungaroring a következő állomás
17/07/2021 09:58
Kifejezetten nehéz hétvégét zárt Moszkvában a Bamboo Engineering, hiszen miközben a rivális chevys csapatok egy-egy győzelemmel búcsúztak az orosz fővárostól, addig náluk Alex MacDowall lemaradt a Q2-ről és egyetlen pontot sem szerzett, James Nash pedig egy nyolcadik és egy tizedik helyet tudott összekaparni.
"Mindig kihívást jelent, ha egy teljesen új pályára utazunk, ahonnan semmiféle korábbi adattal nem rendelkezünk. Általában bátrak szoktunk lenni a beállításokkal, de most a hétvége elején konzervatívabb setup mellett döntöttünk, és aztán csak futottunk a többiek után" - mondta Nash.
"Sokat tanultam ezen a hétvégén, még ha nem is feltétlenül úgy, ahogy szerettem volna. De megtanultam, hogyan maradjak nyugodt, és hogy ne hajtsam túl az autót. Örülök például annak is, hogy a második futamon lerajtoltam Monteirot" - tette hozzá MacDowall.
A hétvége mindkét futamán Michel Nykjaer szerezte meg a privát elsőséget, így a dán átvette a vezetést Nashtől a Yokohama kupában.
Monteiro tesztelt Moszkvában
Tiago Monteiro számára az időmérőn történtek megpecsételték a moszkvai hétvége sorsát. A portugál Hondájában a hűtéssel adódtak gondok, és végül motort kellett cserélni az autóban, így mindkét versenyen a mezőny végéről startolt. Az elsőn a 13., a másodikon a 12. helyig sikerült előre jönnie, azaz összesen 21 helyezést javított a két futam során.
"Tudtam, hogy szinte lehetetlen lesz bekerülnöm a pontszerzők közé, főleg miután kiderült, hogy nem fog esni. Ezért inkább két különböző beállítással mentem ki a két futamra, és teszteltünk. Volt, ami bejött, és olyan is, ami nem, de a legfontosabb, hogy rengeteg adatot sikerült gyűjtenünk" - mondta Monteiro.
A WTCC következő állomását Portugáliában rendezik, a Honda pilótája pedig nagyon készül hazai versenyére.
"Egy jó műsort szeretnék összedobni a rajongóimnak. Remélem, a műszaki hibák végre elkerülnek, és eredményes tudok lenni."
Monteiro Moszkva egyik legnagyobb vesztese volt, az orosz forduló után ugyanis a top10-ből is kicsúszott, jelenleg 11. az összetettben.
Fotó: WTCC Media
WTCR
Ismét fejlesztik a Renault-t, és visszatérnének vele a WTCR-be
16/07/2021 10:52
Aragon
Huff: kifejezetten szeretek Yvan Mullerrel csatázni
15/07/2021 10:21