Coronel_rus_bmw

Fotó: Eurosport

Ez a pillanat is eljött. Közeledünk a Le Mans 24 óráshoz, és ez a következő két hétben változásokat fog okozni a WorldTouringCars-on. Ezen a héten már csak rövid, néhány mondatos írásokat olvashattok, amelyeket egy ‘WTCC hírek’ című posztban gyűjtünk össze. A Le Mans hét alatt pedig teljesen leáll az oldal. De senki ne aggódjon, a 24 órás után jövünk vissza, és minden megy tovább úgy mint eddig.
Coronel Tarquinit hibáztatja
WTCR
Új helyszín került be a WTCR 2021-es naptárába
7 ÓRA
Tom Coronel toronymagasan idei legjobb hétvégéjét futotta a Moscow Raceway-en, a ROAL Motorsport holland versenyzője közel járt a pole pozícióhoz és a győzelemhez is, mindkettőtől Yvan Muller fosztotta meg. A második futamon is jól muzsikált a BMW, Coronel jó rajt után több előzést is bemutatott, a harmadik körben azonban balesetbe került, és kénytelen volt feladni a versenyt.
"Az első futamon friss gumikat tettünk fel, de hamar jött a biztonsági autó, majd a piros zászló. Utána már nem voltak olyan jó állapotban az abroncsok, ráadásul a célegyenes végén folyamatosan sárga zászlóztak, úgyhogy esélyem sem volt megelőzni Mullert, inkább belenyugodtam a második helybe."
"A második futam már harmadik voltam, amikor kicsit lecsúsztam a pályáról és Thompson, Tarquini, Muller valamint Huff nagyon közel került hozzám. Négyen, majd később öten mentünk egymás mellett az egyenesben, aztán Tarquini - ezen a hétvégén már sokadszor - kicsit meglökött, és Thompsonnal együtt kiestünk. Hallottam, hogy egyesek azt mondták, én mentem bele Thompsonba, de a felvételek bizonyítják, hogy ez nem igaz, előtte engem is meglöktek. Sajnálom, mert ezzel egy dobogót veszítettem el" - mondta Coronel.
A holland jelenleg hetedik az összetettben, két ponttal lemaradva Michelisz Norbitól.
Végezetül a szokásos Coronel-videó, a maga egyedi stílusában.
Fotó: WTCC Media
WTCR
Először nyert a Hyundai Elantra N, Nagy Dani pedig ötödik
TEGNAP 17:32
WTCR
Nagy Dani a dobogón, Mikel Azcona nyerte az első szlovákiai futamot
08/05/2021 18:22