WTCC_general_rus_legi

Fotó: Eurosport

Ez a pillanat is eljött. Közeledünk a Le Mans 24 óráshoz, és ez a következő két hétben változásokat fog okozni a WorldTouringCars-on. Ezen a héten már csak rövid, néhány mondatos írásokat olvashattok, amelyeket egy ‘WTCC hírek’ című posztban gyűjtünk össze. A Le Mans hét alatt pedig teljesen leáll az oldal. De senki ne aggódjon, a 24 órás után jövünk vissza, és minden megy tovább úgy mint eddig.
Kozlovszkij élvezte hazai versenyét
Adria
Halasztják az olasz WTCR-futamot, a Hungaroring a következő állomás
17/07/2021 09:58
A pontszerző helyeket ugyan a pályaismeret ellenére sem sikerült megközelítenie, ám a Lada orosz versenyzője jól érezte magát a Moscow Racewayen. A Q1-ben hibázott az utolsó gyors körén, az első versenyen viszont a büntetéseknek köszönhetően 14. lett. A második futamon sajnos műszaki hiba miatt kiállni kényszerült.
"Mindig jó érzés otthon versenyezni, különösen egy ilyen jelentős pályán. Sajnálom, hogy nem sikerült befejezni a második futamot, mert úgy éreztem volt bennem néhány előzés. Az elején ütköztem valakivel, és eltört a kormányösszekötő, alig tudtam visszajönni a boxba. Ezen a hétvégén is sokat tanultam, és szerintem sikeres volt a moszkvai WTCC verseny" - mondta Kozlovszkij.
Thompson a baleset ellenére boldog
Felemás hétvégét zárt Moszkvában James Thompson, a Lada brit versenyzője az első futamon megszerezte az orosz márka eddigi legjobb WTCC-s helyezését (ötödik lett), a másodikon viszont vétlenül balesetbe keveredett, pedig akár a dobogóért is harcba szállhatott volna.
"A második versenyen történt baleset ellenére elégedett vagyok a hétvégével. Erősek voltunk az egész forduló során, hatodik lettem a Q2-ben, megnyertem a warm-up-ot és ötödikként zártam az első futamot. A mezőny legjobbjaival voltunk versenyben, és ezért szeretnék köszönetet mondani az egész csapatnak. Már alig várom a következő fordulót Portugáliában" - mondta Thompson.
Fotó: WTCC Media
WTCR
Ismét fejlesztik a Renault-t, és visszatérnének vele a WTCR-be
16/07/2021 10:52
Aragon
Huff: kifejezetten szeretek Yvan Mullerrel csatázni
15/07/2021 10:21