WTCC_general_rus

Fotó: Eurosport

Ez a pillanat is eljött. Közeledünk a Le Mans 24 óráshoz, és ez a következő két hétben változásokat fog okozni a WorldTouringCars-on. Ezen a héten már csak rövid, néhány mondatos írásokat olvashattok, amelyeket egy 'WTCC hírek' című posztban gyűjtünk össze. A Le Mans hét alatt pedig teljesen leáll az oldal. De senki ne aggódjon, a 24 órás után jövünk vissza, és minden megy tovább úgy mint eddig.
Három autót indíthat a Campos
Adria
Halasztják az olasz WTCR-futamot, a Hungaroring a következő állomás
17/07/2021 09:58
Pepe Oriola távozásával felszabadult egy SEAT León a Joan Orus vezette SUNRED Engineeringnél, amely várhatóan a Campos Racing neve alatt folytatja pályafutását. A spanyoloknál Fernando Monje teljes szezont fut, Nyikolaj Karamisev Moszkvában és Portóban indul, utána pedig Hugo Valente tér vissza a csapathoz. Legalábbis eddig ez volt a terv.
"Felszabadult egy autó, így elképzelhető, hogy Nyikolaj az eddig tervezettnél több futamon indulhat, mivel meggyőzött bennünket a bemutatkozásával. Emellett több versenyzővel is tárgyalunk az argentin fordulóra" - mondta Orus az Autosportnak.
Oriola papa szerint egyértelmű volt a döntés:
Pepe Oriola tegnap este hivatalosan is bejelentette, hogy Portótól Chevrolet-ra vált, amelyet a Tuenti Racing készít fel számára az RML támogatásával. A spanyol tini édesapja szerint egyértelmű volt a döntés.
"Kiváló feltételekkel bérelhetjük az autót Raytől (Ray Mallock, az RML tulajdonosa). Ray szeretne egy fiatal versenyzőt is a csapatnál a jövőre való tekintettel. Ugyanannyi segítséget kapunk majd, mint a SEAT-nál, és így nagyon is van értelme a váltásnak" - mondta id. Pepe Oriola az Autosport magazinnak.
Az ifjabbik Pepe jelenleg tizedik az összetettben, miután Marrakeshben megnyerte a második futamot, és ezzel minden idők legfiatalabb FIA futamgyőztese lett.

Monteiro_Rus_honda_test

Fotó: Eurosport

Portó után még nehezebb lesz a fejlesztés
Horiucsi Daiszuke, a Honda Civic motorjának főtervezője úgy véli, az európai szezon lezárultával még nehezebb lesz előrelépni az autóval.
"Moszkvában pontosan úgy működtek a motorok, ahogy arra számítottunk, de folytatnunk kell a munkát, és növelni kell a teljesítményt versenyről-versenyre. Még elég sok futam van hátra a szezonból, Portó után elkezdjük bejárni az egész földgolyót, ami nehezebbé teszi a fejlesztést" - mondta Horiucsi.
A Honda nagyon elégedett Norbival
A moszkvai hétvégén az időmérőn és a két futamon is Michelisz Norbi lett a legjobb hondás, megelőzve mindkét gyári pilótát. A Castrol Honda hivatalos sajtóanyagában így meglepő módon szinte többet beszélnek róla és a Zengő Motorsportról, mint Tarquiniről és Monteiroról.
"Norbert újabb dobogós helyezése is megmutatja, hogy milyen jó együttműködés van a JAS és a Zengő Motorsport között. A JAS nemcsak ugyanazt a technikát biztosítja a Zengőnek mint amivel Tarquini és Monteiro versenyez, de a beállításokat is megosztják egymással, és ez ismét hibátlanul működött ezen a hétvégén" - mondta William de Braekeleer, a Honda Motor Europe Motorsport Menedzsere.
Tom Chilton élvezte a hétvégén
Bár közelről sem volt annyira eredményes mint csapattársa, Tom Chilton is pozitív érzésekkel távozott Moszkvából. Az első miatt nem tudott igazán gyors kört futni a Q2-ben, így a 12. helyről kellett startolnia. Az első futamon majdnem belekerült a balesetbe, de végül kilencedik lett, a másodikon pedig a hatodik helyig jött előre.
"Nagyon élveztem a Moszkvai hétvégét, sikerült tovább fejlődnöm az autóval, és az enyém volt a leggyorsabb elsőkerekes idő a Q1-ben. A második futamon is jó érzés volt a 12.-ről a hatodik helyre felzárkózni, minden másodpercét élveztem. Túl sok időbe tellett előre küzdenem magam, így nem állhattam dobogóra Yvannal, de örülök a két pontszerzésnek" - mondta Chilton.
Az RML brit pilótája jelenleg nyolcadik az összetettben.
Fotó: WTCC Media
WTCR
Ismét fejlesztik a Renault-t, és visszatérnének vele a WTCR-be
16/07/2021 10:52
Aragon
Huff: kifejezetten szeretek Yvan Mullerrel csatázni
15/07/2021 10:21