Kevés ehhez fogható autós fesztivál létezik a világon, sőt, megkockáztatom, nincs is ennél jelentősebb. Goodwoodban minden évben összegyűlnek az autózás olimposzi királyai, úgy a legnagyobb versenyzők mint a gépek császárai, legyen szó utcai vagy versenyautókról. Goodwoodban egy dolog számít, a gyorsaság, nem véletlenül hívják 'Festival of Speed'-nek.
Erre az elképzelhetetlenül nagy, nyüzsgő és hangos rendezvényre minden évben érkeznek WTCC-s márkák, csapatok és pilóták. Idén is lesznek ott bőven ismerősök, néhányan pedig már el is árulták, mivel.
A Honda képviseletében Gabriele Tarquini ismét autóba ül a legendás hegyi versenyen, és egy 1965-ös F1-es Hondát vezethet majd. Az RA272 névre keresztelt száguldó szivarba egy 1.5-ös V12-es (!!!) motort tettek, amikor 1965-ben megtervezték, a maximális teljesítménye pedig elérte 230 LE-t. A motor állítólag üzembiztosan forogta a 14.000 rpm-et. A hatvanas évek közepén járunk...
WTCR
Új helyszín került be a WTCR 2021-es naptárába
TEGNAP 08:52
A visszaemlékezések szerint az RA272-vel főleg a kigyorsításoknál volt erős, így többször elfordult, hogy a rajtok után simán vezetett, később viszont visszaesett. Mexikóban Richie Gintherrel a volán mögött mégis összejött a győzelem, és az volt az első alkalom, hogy egy japán autó győzött az F1-ben.
Tarquini ma átesett a szokásos üléspróbán, akárcsak Takuya Izawa, aki tavaly a suzukai versenyen vendégszerepelt a WTCC-ben. A jelenleg a GP2-ben karistoló japán egy másik F1-es csodát, a Honda motoros McLaren MP4/4-et próbálgatta, amivel Bruno Senna is megy majd a hegyi versenyen.

McLaren_Izawa

Fotó: Eurosport

Meghívást kapott Goodwoodba az RML csapat, amely három autót visz a sebesség fesztiváljára. Ott lesz Rob Huff 2012-es világbajnok Chevrolet-je, az a TC2T-s típus, amellyel, az amerikai márka három egyéni és két gyártó világbajnoki címet szerzett 2011 és 2013 között. Ezen kívül bemutatják a Le Mans-ban már megcsodált Nissan ZEOD-ot, amelyet szintén az RML fejlesztett, és egy felturbózott Infinity Q50 Eau Rouge koncepció autót.

2012 WTCC Macau

Fotó: Eurosport

Nissan_zeod

Fotó: Eurosport

A péntektől vasárnapig tartó Goodwood Festival of Speed-ről vasárnap 18:15-től egy másfél órás összefoglalót láthattok az Eurosport 2-n.
WTCR
Először nyert a Hyundai Elantra N, Nagy Dani pedig ötödik
09/05/2021 17:32
WTCR
Nagy Dani a dobogón, Mikel Azcona nyerte az első szlovákiai futamot
08/05/2021 18:22