Paul_ricard_foepulet

Fotó: Eurosport

Stephane Clair, a Le Castellet közelében található Paul Ricard versenypálya tulajdonosa az Autosport magazinnak elismerte, jövőre szeretnék megrendezni a WTCC egyik fordulóját. Ha sikeresek lesznek a tárgyalások, akkor 2009 után térhet vissza Franciaországba a Túraautó Világbajnokság.
"Dolgozunk azon, hogy WTCC fordulót rendezhessünk. A bajnokság értéke jövőre nagyon megnő majd Franciaország számára, Sebastien Loeb, Yvan Muller és a Citroen miatt. Jó lenne egy WTCC futammal kezdni a szezont" - utalt arra Clair, hogy valamikor áprilisban tarthatnák a hétvégét.
WTCR
Bejelentették a negyedik audis versenyzőt a WTCR-ben
15/04/2021 18:21
Komoly az esélye annak, hogy a le castellet-i verseny Monzát váltaná a naptárban, mint a szezonnyitó helyszíne. A Citroen szempontjából nem ez tűnik a legkedvezőbb variációnak, hiszen akárcsak a Hondának idén, nem kizárt, hogy a Citroennek is lesznek gondjai az új autóval az első néhány forduló során.
Azt korábban Marcello Lotti, a WTCC általános igazgatója is elismerte, hogy szeretne franciaországi versenyt, és hogy a Paul Ricard ideális helyszín lenne.

Paul_ricard_air

Fotó: Eurosport

A híres csúcs-tesztpálya mellet Spa is visszatérne a világbajnokság naptárába (2005-ben, az első év során rendeztek ott WTCC futamot), és a legfrissebb hírek szerint a portugál forduló helyére kerülne, hiszen a portói városi banzájt csak kétévente rendezik meg.
Lotti egyértelművé tette, hogy bármelyik új helyszín csak valamelyik jelenlegi állomás helyét veheti át, mivel 2014-ben sem akar 12-nél több fordulót rendezni a WTCC-ben. Az előzetes naptár továbbra is elég képlékeny, a szervezők ugyanis szeretnék összhangba hozni a Forma-1 programjával (értsd: ahol lehet, igyekeznek elkerülni az ütközést).
"Most még sok a bizonytalanság. Elképzelhető, hogy az F1 miatt megcseréljük a kínai és a japán futam sorrendjét. A következő hetekben sok minden kiderül" - mondta Lotti.
Ha már japán, a suzukai hétvége után ismét felmerült, hogy jövőre már a teljes F1-es pályán rendeznék a WTCC fordulót is, ám mivel tavaly és tavaly előtti is pontosan ez történt (aztán maradt a Suzuka East), ezt egyelőre szkeptikusan fogadtuk.
Fotó: Paul Ricard
WTCR
A tavalyi nehézségek ellenére nem akart új csapatokat a Hyundai Motorsport főnöke
13/04/2021 14:23
WTCR
Tarquini szerint régen nem voltak olyan felkészültek, mint most
12/04/2021 16:05