La_baneza_motoros_1

Fotó: Eurosport

Őszintén szólva ez a legelképesztőbb pletyka, amit az utóbbi két-három évben a WTCC-vel kapcsolatban olvastam, de a szerző olyan magabiztosan fogalmaz, hogy inkább leírom. Ha másért nem, hogy mosolyogjunk egy jót.
Spanyol források szerint a Leóntól mintegy 50 kilométerre található La Bañeza városa megkezdte a tárgyalásokat a WTCC vezetőségével, 2015-ben ugyanis világbajnoki futamot akarnak rendezni a kb. 11 ezer fős település legendás utcai versenykörén.
WTCR
Hivatalosan is bejelentették Tassi Attila WTCR-csapatát
TEGNAP 07:45
Itthon talán csak a fanatikus motoros rajongóknak mond valamit ez város, bevallom őszintén, én is most olvastam utána, mit kell tudni róla. Az észak-kasztíliai település egy meglehetősen különleges formát választott a meglátogatás ünnepének (arra emlékeznek, hogy Gábriel megjelent Máriának) méltóvá tételére. 1954 óta minden évben egy városi motorversenyt rendeznek.
Olyan klasszisok köröztek már a szalmabálákkal szegélyezett poros utcákon, mint Ricardo Tormo (róla kapta nevét a valenciai pálya), Jorge Aspar Martinez (Talmácsi Gábor korábbi csapatfőnöke) vagy éppen Manuel "Champi" Herreros (80 ccm-s világbajnok).
A városvezetés és a szervezők azonban szeretnék még ismertebbé tenni otthonukat és hagyományaikat, amire állítólag a WTCC-t szemelték ki eszközül. A Túraautó Világbajnokság idén már második alkalommal kerüli el Spanyolországot, amin szintén változtatni szeretnének a helyi motorsport kedvelők.
A beszámoló szerint januárban elkezdődnek az átalakítási munkálatok, amik lehetővé tehetik, hogy egy FIA világbajnoki versenynek is otthont adhasson ez a legendás kör. A fotókat és a videót elnézve azért akadnak kételyeim...
Utóbb kiderült, hogy a cikket a "wtccspain.com" oldal a spanyol bolondok napja alkalmából írta. :)

La_baneza_palya

Fotó: Eurosport

La_baneza_motoros_regi

Fotó: Eurosport

La_baneza_motoros_2

Fotó: Eurosport

Fotó: labanezagp.com, arpem.com
WTCR
Huff: figyeljenek, mert a Zengő Motorsport nagy meglepetést fog okozni
15/05/2021 19:18
WTCR
Tényleg világsztárt igazolt a Zengő Motorsport
14/05/2021 06:00