WTCC_hun_general

Fotó: Eurosport

Tegnap rendkívül fontos telefonhívást kaptam, amelyből megtudtam, nem hiába dolgoztunk az elmúlt hónapok során Csuti Laci barátommal, és az RCM Motorsport többi tagjával. Nem volt könnyű menet, de mostanra hivatalossá vált: a 2014-ben debütáló RCM Kupa két hétvégén is a WTCC betétfutama lesz!!!
Azt gondolom, nem kell sokáig ecsetelni, mindez mekkora dolog. Egy újonnan induló márkakupa első évében rögtön egy FIA világbajnokság oldalán mutatkozhat be, ráadásul a sorozat két legsikeresebb hétvégéjén, a Hungaroringen és a Szlovákiaringen.
Adria
Halasztják az olasz WTCR-futamot, a Hungaroring a következő állomás
17/07/2021 09:58
Nagyszerű hír ez mindazok számára is, akik idén az RCM Kupában indulnak. Két hétvégén garantált lesz a teltház és a frenetikus hangulat, ráadásul olyan sztárokkal oszthatják majd meg a paddockot és a boxutcát mint Sebastien Loeb, Yvan Muller, Gabriele Tarquini és egyáltalán nem utolsó sorban Michelisz Norbi.
Eredetileg egyébként a Salzburgringre is el szerettük volna vinni a bajnokságot, ám az azt jelentette volna, hogy a sorozat kétharmada másfél hónap alatt lepörög, és ez semmilyen szempontból nem ideális, úgyhogy kicsit szomorúan, de ejteni kellett az ötletet. Azért a legfontosabb hétvégéken ott leszünk, és ez a fontos.
Arról már volt szól, hogy mit nyerhet az RCM Kupa a WTCC-s vendégszerepléssel, de vajon mit nyújthat a bajnokság a fanatikus Michelisz Norbi és Zengő Motorsport rajongóknak. Egy biztos: az utolsó körig kiélezett versenyeket. Kár lenne titkolni, a közel 400 lóerős WTCC-s autókhoz képest jóval lassabbak lesznek a kb. 120 lovas RCM Swift Racer-ek, ám mivel mindenki azonos autóval indul, biztosan nem alakulnak ki akkora különbségek mint a VB-mezőnyben.

RCM_Swift_Racer

Fotó: Eurosport

A pilóták pedig garantáltan ultra motiváltak lesznek. Az RCM Kupa eddig bejelentett mezőnyének jelentős részét jól ismerem, és tudom, mennyit jelent majd nekik, hogy 50-60 ezer néző előtt taposhatják a gázt. Be lesz ott sózva mindenki, hogy megmutassa, ő a legnagyobb ász a mezőnyben. A fiatalok a jelenlévő WTCC-s csapatoknak, az idősebbek pedig a közönségnek autózhatnak majd.
A WTCC-s megállapodás véglegesítésével már majdnem kész a 2014-es RCM Kupa versenynaptár. Egyetlen forduló helyszíne bizonytalan még, a nyár végén valószínűleg a szépséges horvát kikötővárosba, Rijekába látogat a bajnokság.
Az RCM Kupa 2014-es előzetes versenynaptára:
Április 26.-27. - Hungaroring (Közép-Európai Zóna Kupa)Május 3.-4. - Hungaroring (WTCC)Május 10.-11. - Szlovákiaring (WTCC)Június 21.-22. - Pannóniaring (Közép-Európai Zóna Kupa)TBA - Rijeka (???)Október 11.-12. - Hungaroring (Gyorsasági OB)
Mostanra az is eldőlt, hogy az elmúlt három év suzukis bajnokai az RCM Kupában folytatják, Nagy Dániel és Bárkovics Zoltán az RCM Motorsport, Tim Gábor pedig az Apex Racing sorait erősíti. Érkeznek külföldi versenyzők is, az új magyar márkabajnokságban szerepel például Tom Coronel egyik fiatal tanítványa, a szintén holland Mika Morien is.
További részletek az RCM Kupa hivatalos honlapján (ITT) és Facebook oldalán (ITT).
Fotó: RCM Kupa (Speedlight Photo Agency), WTCC Media
WTCR
Ismét fejlesztik a Renault-t, és visszatérnének vele a WTCR-be
16/07/2021 10:52
Aragon
Huff: kifejezetten szeretek Yvan Mullerrel csatázni
15/07/2021 10:21