Oriola_wiegand_2

Fotó: Eurosport

Az észak-spanyolországi Alcarrás versenypályán tegnap sor került a korábban már beharangozott rendhagyó tesztre, a WTCC-ben szereplő Pepe Oriola és a WRC2-ben versenyző Sepp Wiegand együtt dolgozott azért, hogy megosszák egymással tapasztalataikat.
A két pilóta között Manel Huguet a kapocs, aki mindkettőjük esetében a versenymérnök szerepét tölti be, azaz ő felel a spanyol Chevrolet-jának és a német Skodájának beállításáért.
WTCR
Új helyszín került be a WTCR 2021-es naptárába
9 ÓRA
A kellemes, napos időnek köszönhetően a két fiatal tehetség 310 kilométert tett meg azzal a SEAT León Supercopa versenyautóval, amellyel Pepe öccse, Jordi Oriola idén az ETCC-ben ment (harmadik lett a kategóriában). Ha már itt tartunk, az öcsi is ott volt a teszten.
Bár a hivatalos sajtóanyag arról számol be, hogy a két srác egymástól tanult Spanyolországban, nehéz elhinni, hogy a pólyás kora óta pályaversenyző Oriolának mit taníthatott az egyébként kiváló ralis Wiegand. Elég valószínűnek tűnik, hogy inkább a német pilóta aszfaltos tudásán akartak csiszolni kicsit. Persze az őszi szünetben Oriolának sem jött rosszul egy kis autókázás.

Oriola_wiegand

Fotó: Eurosport

Wiegand egyébként gyorsan tanult, a beszámolók szerint a teszt végén mindössze hat tizedre volt Oriola legjobb idejétől.
"Pepe és Sepp is fiatal és nagyon versenyképes pilóta, kiválóan tudtak együtt dolgozni. Több mint 300 kilométert mentünk, és elégedett voltunk az eredményekkel" - mondta Huguet.
"Jó érzés volt együtt dolgozni Seppel, és megosztani egymással a tapasztalatokat. Gond nélkül haladtunk, és mindent célt teljesítettünk, amit erre a napra kitűztünk" - tette hozzá Oriola.
Wiegand hamarosan élesben is kipróbálhatja a most tanultakat, jövő hétvégén a részeben aszfaltos Spanyol ralin próbálhatja meg megszerezni az összetett harmadik helyet a WRC2-ben.
Oriolának egy héttel tovább tart a várakozás, a spanyol pilóta november első hétvégéjén ül újra autóba a sanghaji WTCC fordulón.

Oriola_seat_wiegand

Fotó: Eurosport

Fotó: Tuenti Racing
WTCR
Először nyert a Hyundai Elantra N, Nagy Dani pedig ötödik
TEGNAP 17:32
WTCR
Nagy Dani a dobogón, Mikel Azcona nyerte az első szlovákiai futamot
08/05/2021 18:22