Az elmúlt hetekben Wéber Gabi elmondta véleményét a WTCC helyzetéről és az új szabályokról, valamint arról is mesélt, hogy ő hogyan áll a jelennel és a jövővel kapcsolatban. Ám mi arra is kíváncsiak voltunk, milyennek látta Michelisz Norbi 2012-es teljesítményét, amely a privát bajnoki cím megszerzéséhez vezetett. Gabi idén közvetlen közelről is láthatta  versenyezni a bajnokot a WTCC-ben, hiszen a hat futam erejéig csapattársak voltak a Zengő Motorsportnál.
"Norbi idén nagyon magabiztos volt. Régen mentünk egy bajnokságban, de már Monzában láttam rajta, hogy nagyon felnőtt a feladathoz. Más, amikor az ember együtt éli végig ugyanazt a versenyhétvégét, és más volt eddig, amíg csak megbeszéltük a dolgainkat az elmúlt 3 évben."
"Fontos volt, hogy Monzában vezetett, és a galambig nem tudták megelőzni, fontos volt a szlovákiai pole pozíció, még fontosabb a hungaroringi győzelem és persze a folyamatos pontszerzés - focinyelven a helyzetek értékesítése. Mindezzel együtt számomra Sonoma volt a csúcspont, amikor erőből együtt volt a Chevy-kkel és talán meg is előzhette volna Huffot, ha nem kell a privát értékelésre is gondolnia. Röviden: gyors volt, de közben hatékony is, miközben most már láttam benne azt az ellentmondást nem tűrő attitűdöt, ami 3-4 éve még nem volt meg. Tök jó látni, hogy beérett, én tényleg második öcsémnek tekintem" - fogalmazott Wéber.
WTCR
Először nyert a Hyundai Elantra N, Nagy Dani pedig ötödik
TEGNAP 17:32
Mivel a szezon felét együtt versenyezte velük, Gabi testközelből mondhat véleményt a többiek teljesítményéről, és a WTCC 2012-es szezonjának alakulásáról is.
"A bajnokság egészét nézve is jól mutat a 6. hely, Coronel kivételével senki nem volt verhető önerőből, a Chevy-k fölénye miatt még Tarquini is a senki földjén versenyzett, pedig az idei SEAT motor elég combosra sikerült, ezt tapasztalatból mondom. Furcsa, hogy végül Muller vesztett, pedig rutinnal általában jobban hozza, amit kell, és annak ellenére, hogy Huff megérdemelte a címet, a makaói falhoz csapása mutatja, hogy fejben még mindig nem ért fel teljesen Yvan szintjére. Menu viszont magára talált, az elmúlt évek alapján nem hittem volna, hogy még van benne ennyi tempó" - zárta Gabi.
A háttérben ezalatt már ezerrel folyik a munka, hogy 2013-ban teljes évet futhasson a 2010-es SEAT Európa-bajnok, és mindenkinek bebizonyítsa, hogy a portimaoi tempó volt a realitás az idei szezonban. Ezúton is békés ünnepeket kívánunk Wéber Gabinak és családjának!
FONTOS! Kérlek, állítsd be a Facebook Oldalon az értesítések küldését. Részletek ITT.
Fotó: Zengő Motorsport
WTCR
Nagy Dani a dobogón, Mikel Azcona nyerte az első szlovákiai futamot
08/05/2021 18:22
WTCR
Nagy Daninak a kvali után akár a dobogó is elérhető Szlovákiában
08/05/2021 10:23