Ifj. Ficza Feri fenn, Wéber Gabi lenn, Bús Edina pedig valahol féltávon a kettő között - ez a rövid summázata a SEAT León Európa-kupa pénteki napjának, már ami a magyar mezőnyt illeti. A Zengő Junior Team színeiben induló Feri az egyik szabadedzésen harmadik lett, az időmérőn pedig legjobb magyarként a nyolcadik helyen zárt.
Bús Edina a 16. időt futotta, amiben az a jó, hogy mindkét hölgy ellenfelét megverte, ám aki a B3 Racing pilótáját kicsit is ismeri, az tudja, ő a férfi mezőnnyel akarja összemérni magát, nem csak a női bajnokságra koncentrál.
Nem véletlenül hagytuk a végére Wéber Gabit, akit a sorozat legutóbbi bajnokaként az idei év egyik nagy esélyesének tartanak, hiszen a WTCC-t is megjárt pilóta vesszőfutása nem akar véget érni, egyhuzamban a második versenyhétvégéje is a turbóproblémákról szól. Eddig legalábbis.
WTCR
Nagy Dani: hiszem, hogy eredményes lehetek a Zengő Motorsporttal
TEGNAP 17:30
"Ez az a pillanat, amikor a soha fel nem adásról, a kemény tökűségről, meg egyéb PR szépségtapaszokról kellene írnom, de nem megy. Nagyjából most szakadt el a cérna, miután ma is mindhárom menésünkön ugyanazzal a turbó problémával szenvedtünk" - írja Gabi a Facebook oldalán.
A rakoncátlankodó autóval egy 12. helyet sikerült összekaparni az időmérőn, ám ez is kisebbfajta csoda. Gabi mindjárt el is meséli, miért.
"Nem hogy beállítás, meg finomhangolás nincs, hanem két egyforma kör sem egymás után. Egyszer 240-nel, aztán 220-szal érek ugyanarra a féktávra, és nem hogy a gumikat nem tudom normálisan felmelegíteni, vagy szélárnyékot keresni, hanem arról rádiózok megállás nélkül, hogy hova húzódjak le motort leállítani és újraindítani, hogy talán egyetlen mért körön át kitartson a turbónyomás normál értéken. A végén az utolsó szektor közepén kellett megtennem, különben a mért kör vége előtt már újra letilt."

Ficza_seat_palyan

Fotó: Eurosport

Nem a B3 Racing autója az egyetlen, amelynél kijött ez a probléma (a hírek szerint Ficza is küzdött vele), de úgy tűnik, hozzá ragaszkodik leginkább. Hiába dolgoztak keményen a fiúk, hiába jöttek át a SEAT Sport mérnökei, sehogy sem akar engedelmeskedni a "csiga".
"Nem ezért jöttem ide, hanem versenyezni, de ez ebben a formában lehetetlen. Holnap úgy kellene elindulni a 12. helyről, hogy 2 vagy 3 körig bírja az autó nem túl kecsegtető kilátás. Viszont megoldás egyelőre nincs, a szerencse pedig messze elkerül minket egyelőre.""Még csak frappáns végszó sincs, csak a bazi nagy üresség, hogy mit keresünk itt..." - zárta Gabi.
A SEAT León kupa időmérő edzésének végeredménye:

Seatkupa_aut_qp

Fotó: Eurosport

Holnap 13:30-kor rajtol az első futam, amelyet a SEAT Sport Youtube oldala élőben közvetít.
WTCR
Nagy Dani visszatér a Zengő Motorsporthoz, de hol mehet idén?
04/05/2021 17:43
WTCR
Magyar versenyzőt jelentett be a Zengő Motorsport
30/04/2021 08:00