A magyarok szempontjából kicsit felemásan sikerült a második monzai SEAT León Európa-kupa futam; Ficza Feri elveszítette a vezető helyet az összetettben, Wéber Gabi viszont egy óriási felzárkózással tette emlékezetessé a versenyt.
A SEAT Kupában az időmérő edzés eredményében fordul az első nyolc, és ez adja a második futam rajtsorrendjét, így a B3 Racing rutinos pilótája hiába végzett nyolcadikként az első versenyen, a másodikon ismét a 25. rajtkocka várta a startnál.
Gabit azonban ez nem kedvetlenítette el, és élete egyik emlékezetes versenyét futotta, hiszen 11 kör megtétele után negyedikként intették le, azaz 21(!!!) helyet javított. Ez körönként átlag két pozíciót jelent. Ha nem hátráltatják műszaki hibák a kvalin, ezt a versenyt tuti behúzza; így viszont kénytelen tovább várni az első idei győzelemre.
WTCR
Nagy Dani: hiszem, hogy eredményes lehetek a Zengő Motorsporttal
TEGNAP 17:30
Ficza Feri ellenben a mezőny másik végéről, az ötödik rajtkockából indulhatott. A Zengő Junior Team pilótája egy idei tartotta magát a negyedik helyen, aztán viszont visszacsúszott, egészen a nyolcadikig. A csapat beszámolója szerint az autó folyamatos teljesítmény problémákkal küzdött, szélárnyékban rendre túlmelegedett, ami Monzában kb. annyit jelent, hogy az ember védtelen az üldözőkkel szemben.

Ficza_monza_seatkupa_r2

Fotó: Eurosport

Feri a végén még egy helyet javítani tudott, azaz hetedik lett, ám mivel Julien Brichet mögött Pol Rosell lett a második, a spanyol átvette tőle a vezetést a bajnokságban.
A barcelonai idényzáró előtt ennél nem nagyon lehetne izgalmasabb a helyzet az összetettben. Rosell előnye egyetlen pont Ferivel szemben, akit két pont lemaradással követ Manuel Giao. A negyedik Stia Paulsen három pont hátránnyal, majd következik Julien Briché egy pontra a norvégtól. Mindössze hét pont választja tehát el egymástól az első ötöt, miközben még 23-at lehet gyűjteni az idényzárón.
Ami a többi magyart illeti, Tóth Norbi ezúttal zűrös versenyt futott, a zengős pilóta már az első kanyarban visszacsúszott a 19. helyre, majd kapott egy áthajtásos büntetést Amalia Vinyes kilökéséért. A futamot végül váltó hiba miatt nem fejezte be.
Bús Edinának szintén mozgalmas 11 kör jutott, az első körben megforgatták a Roggiaban, utána viszont összeszorított fogakkal küzdött, és végül kilenc helyet javítva 11. lett.
A második monzai futam végeredménye:

Monza_r2_seatkupa

Fotó: Eurosport

A második monzai futam közvetítése:
Az év utolsó versenyére november első hétvégéjén kerül sor Barcelonában, ahol rendkívül nehéz előzni, úgyhogy elképesztően fontos lesz a jó időmérős teljesítmény.
WTCR
Nagy Dani visszatér a Zengő Motorsporthoz, de hol mehet idén?
04/05/2021 17:43
WTCR
Magyar versenyzőt jelentett be a Zengő Motorsport
30/04/2021 08:00