Negyvennégy ezredmásodperc, ennyi hiányzott Wéber Gábornak ahhoz, hogy élete első spai versenyhétvégéjén megszerezze a pole pozíciót a SEAT León Európa-kupa idei negyedik állomásán. A B3 Racing pilótája az utolsó percben vette át a vezetést egy 2:34.973-as idővel, Julien Briche viszont az utolsó utániban még javított kicsit.
A WTCC-t is megjárt versenyző elégedetten zárta a pénteki napot, saját elmondása szerint gyorsan megtalálta a ritmust a pályán, a mai reggelre pedig egy első soros pozíciót tűzött ki célul. Minden kívánságod így teljesüljön, Gabi!
A második rajtkocka már csak azért is fontos lehet számára, mert a meteorológusok nem sok jót ígérnek a giliszták, a macskák és a csigák szempontjából, állítólag délutánra megérkezik az eső Spa-ba.
Adria
Halasztják az olasz WTCR-futamot, a Hungaroring a következő állomás
17/07/2021 09:58
"Ha ez így lesz, akkor gyakorlatilag széttéphetünk mindent, amin eddig dolgoztunk, és kezdhetjük elölről az egészet. Esőben biztosan óriási kavarodás lesz a pályán, úgyhogy jó lenne minél előbbről kezdeni ezt a kavarodást"
- mondta még tegnap este a B3 Racing pilótája.
Csapattársa, Bús Edina sajnos egyelőre ellentétes utat jár be, neki valamivel lassabban megy a rendkívüli trükkös spai pálya betanulása. Ebből kifolyólag nem is várt sokat magától a mai időmérőn; végül a 24. időt autózta.
Az élbolyba kvalifikált magát a Zengő Junior Team mindkét versenyzője, a legutóbbi hétvégén bemutatkozó Tóth Norbert ráadásul megelőzte a bajnoki címért is harcban lévő ifj. Ficza Ferencet. Az autóversenyzésbe még csak nemrég belekóstoló Norbi egy hatodik időt ment, ismét bizonyítva, hogy egy körön már most ott van az elejében. Reméljük, Spaban a futamokon is sikerül megőrizni a jó rajthelyet.

Zengojunior_spa_fp

Fotó: Eurosport

Feri mindössze 77 ezredmásodperccel kapott ki csapattársától, és közvetlenül mögüle, a hetedik rajtkockából indulhat a ma 13:55-kor rajtoló első versenyen.
A Zengő Junioros versenyző leginkább amiatt aggódhat, hogy két legfontosabb bajnoki riválisa, Stian Paulsen (3.) és Stefano Comini (4.) is előle indul. Ha tényleg megjön az eső, megfontolandó taktika lehet a fordított rajtrácsos pole-ra játszani, és a második futamon megpróbálni besöpörni a maximális pontszámot.
Délután kettő óra előtt öt perccel rajtol tehát az első spai SEAT Eurocup futam, amelyről a SEAT hivatalos Youtube oldalán ezúttal is lesz élő közvetítés.
A spai időmérő edzés végeredménye:

Spa_idomero_seat

Fotó: Eurosport

WTCR
Ismét fejlesztik a Renault-t, és visszatérnének vele a WTCR-be
16/07/2021 10:52
Aragon
Huff: kifejezetten szeretek Yvan Mullerrel csatázni
15/07/2021 10:21