Engstler_porto_bonnet

Fotó: Eurosport

Wéber Gabi sasszeme ezúttal sem tévedett, valóban meglökték Franz Engstler, mielőtt nekiment a pálya szélén haladó rescue autónak. A tettes a Campos Racing visszatérő pilótája, Hugo Valente volt, aki meg is bűnhődött ezért.
A TouringCarTimes beszámolója szerint, amikor Engstler papa sora odaért az ominózus részhez, a sportbírók már lengették a sárga zászlót, és erre a franciát kivéve mindenki reagált. Fékezett a német bmw-s is, ám mivel Valente megpöckölte, így kénytelen volt szélesebben fordulni, éppen a platós autó "ívén".
WTCR
Először nyert a Hyundai Elantra N, Nagy Dani pedig ötödik
TEGNAP 17:32
Íme egy felvétel az esetről:
A balesetben csúnyán megsérült az Engstler BMW, a csapat kénytelen volt kikérni az autót a parc fermé alól, az "öreg" pedig csak a sor végéről indulhatott.
A felügyelők sokáig elemezték a történteket, és végül harminc másodperces büntetést szabtak ki Valentére az első versenyen. Mindezt megtoldották még egy tíz helyes rajtbüntetéssel, amit Argentínában kell letöltenie a francia seatosnak.
Szegény Engstler papa viszont sosem mossa már le magáról a "beavatkozó-gyilkos" gúnynevet, 2009-ben Pauban a biztonsági autóval, most pedig egy rescue-val ütközött.
Az a bizonyos 2009-es paui eset:
Fotó: WTCC Media
Írta: Lanti
WTCR
Nagy Dani a dobogón, Mikel Azcona nyerte az első szlovákiai futamot
08/05/2021 18:22
WTCR
Nagy Daninak a kvali után akár a dobogó is elérhető Szlovákiában
08/05/2021 10:23