Boardman_marrakesh_torott

Fotó: Eurosport

Nagyon sok értelmes dolgot nem lehet írni a vasárnap reggeli bemelegítő edzésről, hiszen két baleset és az azokat követő két piros zászlós megszakítás miatt alig volt, aki értelmes kört futhatott. Már pont jöttek volna az első tempós idők, amikor Michel Nykjaer Chevyje megúszott a kettes sikán rázókövén (állítólag defektet kapott), a dán pedig megforgott az egyenesben. Az esett kicsit hasonlított Tiago Monteiro időmérős megpördüléséhez, annyi különbséggel, hogy Nykjaernek mákja volt, és a Cruze éppen csak lecsókolta a falat elöl-hátul.
A piros zászló talán egy picit korai volt, mert bár a fekete Chevrolet tényleg rossz helyen állt a pályán, de miután a mezőny elautókázott mellette, simán megfordult, és visszagurult a boxba. Egy dupla sárga bőven elég lett volna, bár lehet, hogy a Zettner família (a Hungaroring versenyirányítását vezeti ifjabb és idősb Zettner Tamás is) lenyakazna ezért a gondolatért. :)
WTCR
Tényleg világsztárt igazolt a Zengő Motorsport
2 ÓRA
A második eset viszont sokkal durvább volt. Kb. megint ott tartottunk, hogy jöttek volna az első értelmes körök, amikor Tom Boardman elnézte az egyik lassítót, a marrakeshi hurka megdobta a fekete Leónt, ami a keresztbe repült Alex MacDowall autója előtt. A bamboos britnek hatalmas malaca volt, ha néhány tizedmásodperccel előrébb jár, most csomagolhatna, így viszont éppen csak megkarcolódott a Cruze orra. Boardman ellenben befejezte a marrakeshi hétvégét, sőt kórházba szállították, hogy megvizsgálják, nem szenvedett-e komolyabb sérüléseket. A legfrissebb hírek szerint jól van.
Ez után már nincs nagyon kedvem azon sopánkodni, hogy Michelisz Norbinak nem volt lehetősége rendesen kipróbálni az időmérő óta rendesen átnézet, szétszedett, összerakott Hondát. A lényeg, hogy mindenki egyben van. A warm up-ot egyébként Tom Chilton nyerte.
Az első futam 17:00-kor kezdődik, és az Eurosport élőben közvetíti.
A warm up végeredménye:

Marrakesh_WU_13

Fotó: Eurosport

Fotó: WTCC Media
WTCR
Új helyszín került be a WTCR 2021-es naptárába
11/05/2021 08:52
WTCR
Először nyert a Hyundai Elantra N, Nagy Dani pedig ötödik
09/05/2021 17:32