Ez Marcello Lotti egyik legnagyobb félelme. Hogy megismétlődik a 2011-es sztori. Akkor a Volvo, most a Ford hagyhatja el egy szezon után a WTCC-t. 2011-ben a svédek egy kísérleti szezont teljesítettek, ami egyértelműen sikeres volt. Bár a várt dobogós hely végül nem jött össze, többször is közel jártak hozzá, és látszott, versenyképes a C30. A gyár mégis a távozás mellett döntött.
A Ford és a Team Aon tavaly nagy reményekkel érkezett a WTCC-be, ám csúfos vége lett a történetnek. Az év elején még szépen fejlődött a Focus, James Nash Marrakeshben vezette is a versenyt, ám a szezon második fele a bukdácsolásról szólt. Ennek ellenére január elejéig fel sem merült, hogy kiszállnak. Aztán a csapat a távozás mellett döntött, és most senki nem tudja megmondani, mi lesz az autókkal. Valószínűleg semmi, bár a WTCC első embere még reménykedik.
"Nem szeretném a Forddal átélni ugyanazt a forgatókönyvet, amit a Volvóval 2011-ben" - idézi Lottit a Motorsport-Total.
WTCR
Nagy Dani: hiszem, hogy eredményes lehetek a Zengő Motorsporttal
EGY NAP
A WTCC általános menedzsere szerint nem teljesen ugyanaz a szituáció. A Volvo esete egy stratégiai döntés volt, a Fordnál egyszerűen elfogyott a pénz.
"A probléma oka, hogy Ford a továbbiakban nem biztosít sem anyagi, sem technikai támogatást. Ez sodorta bajba a csapatot" - tette hozzá az olasz sportvezető.
Az egészben nekem csak az a furcsa, hogy 2012 elején még nem győzték hangsúlyozni, hogy a Ford gyár semmiféle anyagi támogatást nem biztosít a Team Aonnak, kizárólak szakmai, műszaki téren segít. Egyes hírek szerint a problémát inkább az jelenti, hogy az Aon cégnél vezető beosztásban lévő Chilton papának szüksége van a WTCC-s programra szánt pénzre, mivel nemrég fizette be kisebbik fiát, Max-et a Marussia F1-es csapatához.
Ettől függetlenül valóban van különbség a Volvo és a Ford esete között. Az utóbbi (várható) kiszállása egyértelműen anyagi okokra vezethető vissza, az előbbinél viszont a tulajdonosok egyszerűen úgy döntöttek, a WTCC nem illik bele az általuk elképzelt sportprogramba. A végeredmény viszont sajnos kísértetiesen hasonló, egy év után ismét elveszítünk egy ígéretes márkát.
Fotó: WTCC Media
WTCR
Nagy Dani visszatér a Zengő Motorsporthoz, de hol mehet idén?
04/05/2021 17:43
WTCR
Magyar versenyzőt jelentett be a Zengő Motorsport
30/04/2021 08:00