Helyi sajtóértesülés szerint idén ismét lehet orosz résztvevő a klasszikus értelemben vett túraautózás legfontosabb nemzetközi sorozatában, mivel a Motorsport Games-t megnyerő Klim Gavrilov egy tisztán orosz alakulattal tervez indulni a WTCR-ben. 


Sajnos tehát nem az idehaza közkedvelt Lada márka visszatéréséről van szó, bár Gavrilovék egyelőre nem döntöttek a márkáról. A nemzetközi erőviszonyokat ismerve viszont kicsi rá az esély, hogy egy Vesta TCR-el nevezzenek. 
A 21 éves Gavrilov autóját viszont egy teljes egészében oroszokból álló csapat, a szentpétervári VRC-Team készíti majd fel.
WTCR
Fejlesztési lehetőségért vált márkát Tassi Attila új csapata
2 ÓRÁJA
"Fontos volt számunkra, hogy nemzeti csapattal induljunk a Világkupán. A múltban még gokartban dolgoztunk együtt külföldi alakulatokkal, de úgy láttuk, semmilyen olyan plusz tudást nem hoztak, amit amivel a mi embereink ne rendelkeztek volna"
- idézi Yuri Gavrilovot, Klim édesapját és menedzserét a Motorsport.com.
"Kiváló emberekből áll az a csapat, amely az utóbbi időben Klim körül felépült, és az elmúlt években a fiam és én is sokat foglalkoztunk versenyautók felkészítésével, teszteken és versenyeken is. Sok tudás gyűlt össze, és szép eredményeket értünk el. Tavaly például Klim egy Hyundai-jal indult az Orosz Bajnokságban, és a szezon végére megelőzött minden olyan pilótát, aki ugyanezt a márkát használta."
Több TCR-autó is van a Gavrilov-háztartásban, egy Hyundai i30 N TCR és egy Audi RS3 LMS TCR. A csapat egyelőre azért nem hozta meg a végső döntést, mert előbb látni szeretnék a 2021-es évre vonatkozó BoP-számokat. 
A szentpétervári születésű pilóta a gokartos évek után 2019-ben kezdett el autóversenyezni. Négy futamon indult a TCR Europe-ban, versenyt nyert a TCR Italy-ban és a szezon végén egy győzelemmel valamint egy dobogós helyezéssel egy Audi kormánya mögött megnyerte az első Motorsport Games-t Vallelungában. 
Tavaly az Orosz Bajnokságban versenyzett, és úgy lett második a ladás Kirill Ladygin mögött, hogy az év első két futamát kihagyta. Három versenyt nyert meg, és további három alkalommal állt dobogón a VRC-Team által felkészített Hyundai-jal. 
A WTCR rövid történelmében Gavrilov lehet az első orosz pilóta. A Túraautó Világbajnokságon viszont korábban 14 honfitársa is szerencsét próbált. A legtöbb versenyen Mikhail Kozlovskiy indult, aki 48 WTCC-futamon állt rajthoz. Ő volt a bajnokság utolsó orosz résztvevője 2015-ben. 
WTCR
Eldőlt! A hibrid technológia felé fordul a TCR-kategória is
17/01/2022 11:00
WTCR
Tassi Ati idén csapatot vált a WTCR-ben
14/01/2022 09:31