Újra pletykálnak a svédek. Érdekes információkat kaptunk svéd és orosz barátainktól, amik megerősítik Zengő Zoli legutóbbi nyilatkozatát. Állítólag a Volvo újra érdeklődik a WTCC iránt, és nem kizárt, hogy jövőre, vagy két év múlva visszatérnek a világbajnokságra. A hírek szerint két S2000-es S60 épülhet a közeljövőben, mely közül az egyiket a Volvo jelenlegi négy TTA-s pilótája, azaz Frederick Ekblom, Robert Dahlgren, Thed Björk és Tommy Rustad közül az vezetheti majd, aki idén a legjobb eredményt éri el svéd sorozatban. A másik autóba fizetős versenyző kerülhet.
A svédek döntését két dolog is motiválhatja. Az egyik, hogy a TTA sikeressége messze elmarad a várakozásoktól. A sziluett autókra épülő bajnokság legutóbb azonos hétvégén tartott fordulót a sokak által lesajnált STCC-vel (ahol a WTCC-hez hasonló kocsik futnak), és míg utóbbit 146.000 TV néző kísérte figyelemmel, előbbinek be kellett érnie 27 ezerrel.
A másik, hogy a Chevrolet távozásával jelentősen nőhet a svédek esélye arra, hogy belátható időn belül a bajnoki címért szálljanak harcba. A Honda személyében egy friss tapasztalatokkal nem rendelkező gyártóval találhatják szembe magukat, a SEAT, a Lada és a Ford helyzete pedig egyelőre bizonytalan. Ráadásul a hajtásláncot gyakorlatilag csak át kell emelni a C30-ból, így nem is lenne olyan rettenetesen drága mulatság a visszatérés.
WTCR
Új helyszín került be a WTCR 2021-es naptárába
7 ÓRA
Íme néhány kép orosz barátainktól az S60 új utcai változatáról. Versenyautó formában is dögös lenne…
WTCR
Először nyert a Hyundai Elantra N, Nagy Dani pedig ötödik
TEGNAP 17:32
WTCR
Nagy Dani a dobogón, Mikel Azcona nyerte az első szlovákiai futamot
08/05/2021 18:22