Michelisz_honda_porto

Fotó: Eurosport

Bár kívülről nem tűnt olyan veszedelmesnek a az első futamon elszenvedett baleset, a valóság sajnos sokkal borúsabb, a Zengő Motorsport kénytelen volt visszaléptetni a narancs-fekete Hondát a portói hétvégéről, és elképzelhető, hogy az argentin versenyt is ki kell hagyniuk.
Elsőre azt hittük, csak a futómű sérült, ám kiderült, sokkal nagyobb a baj. A két futómű mellett odaveszett a hátsó híd, de ami ennél is rosszabb, megsérült a motor is.
WTCR
Tassi Attila magabiztos Estoril előtt, de fejlődne is
19 ÓRÁJA
És itt lép képbe, amiről sokat beszéltünk a hétvége előtt: miért kellett egy utcai pályát betenni közvetlenül a tengerentúli futamok elé? Mert a legnagyobb baj az, hogy az utazás miatt a csapatnak holnap makulátlan állapotban kéne konténerbe tenni a Hondát, amire most szinte semmi esély. Félig-meddig helyrehozott autóval pedig öngyilkosság lenne elindulni a tengerentúli versenyekre.
És hogy miért nem tudják holnapik kipofozni a Hondát? Egyrészt azért, mert maga a munka is több időt vesz igénybe, másrészt, mert nincs elegendő tartalék alkatrész Portugáliában. Márpedig, ha holnapra nem sikerül összeimádkozni az autót, akkor Argentína is ugorhat, a csapat pedig jóval magasabb költségen egyedül hajóztathatja a gépet Sonomába.
Egyelőre az a terv, hogy Portóból a Honda kamionon visszatér Budapestre (ez kb. egy hét), közben megrendelik az alkatrészeket a Hondától és a JAS-tól. Itthon hibátlan állapotba hozzák a srácok (7-10 nap), majd, ha még belefér az időbe, akkor kihajóztatják Argentínába, ha nem, akkor Sonomában csatlakozik a csapat a mezőnyhöz.
Portó tehát már elúszott, de bízzunk a csodában, hogy az argentin fordulóról nem kell lemondanunk.
Zengő Zoli ebben a videóban elmondja a lényeget:
Fotó: Zengő Motorsport
WTCR
PURE ETCR program – Vallelunga, 2021
18/06/2021 12:30
WTCR
Valójában hidrogénnel mennek Nagy Daniék versenyautói
17/06/2021 19:48