Lada_granta_tc1_elso

Fotó: Eurosport

Sajnos egy ideig még biztos fenn marad a ponyva a 2014-es Lada Grantán, a legfrissebb hírek szerint ugyanis az orosz márkánál gondok akadtak az új autóval, és ezért visszaléptek a jövő heti spanyolországi kollektív teszttől.
A Lada Sport Lukoil eddig látszólag jól haladt a TC1-es autó fejlesztésével, nemrég írtam itt a WTCC Blogon, hogy elkészült a Granta, jön az FIA inspekció, csütörtökön pedig következhet a shakedown Magny-Coursban.
WTCR
PURE ETCR program – Vallelunga, 2021
TEGNAP 12:30
Az 'Omnicorse' információi szerint azonban problémák adódtak az autóval, állítólag a többi gyártó kifogást emelt a Granta egyes megoldásaival kapcsolatban. Az olasz oldal az FIA álláspontját nem ismeri, ám úgy tűnik, az oroszok szeretnének biztosra menni, és az időigényes vitatkozás helyett inkább változtatnak a problémás területeken.
A Lada nem először kerül ilyen helyzetbe, 2012-ben is voltak zűrök a prototípussal, ám akkor mindössze két hétvégén álltak rajthoz, így bőven volt idő a módosítások elvégzésére. Most azonban sietni kell, bő egy hónap múlva ugyanis rajtol a WTCC szezon Marrakeshben.
A WTCC Blog megkeresésére a Ladától is megerősítették, nem lesznek ott Valenciában, és reményeink szerint hamarosan bővebb információval is szolgálnak az okokról.
Fotó: Lada Sport Lukoil
WTCR
Valójában hidrogénnel mennek Nagy Daniék versenyautói
17/06/2021 19:48
WTCR
Lesz magyar versenyző is a PURE ETCR elektromos túraautó bajnokságban
16/06/2021 09:33