Bizonyára nincs kétsége senkinek afelől, hogy a WTCC mezőnyében Michelisz Norbinak van a legnagyobb szurkolótábora hazájában. A lelkes drukkerek valamennyi környékbeli futamra elkísérték a Zengő Motorsport pilótáját, és becsületükre szóljon, össze is szurkolták neki a jó eredményeket.
De senki ne gondolja, hogy Norbi miatt csak itthon öltözik narancs-feketébe egy-egy megszállott – pontosabban egy egész lelátó! Kedvessége, kisugárzása, a sport iránti alázatossága; a versenyzéshez való hozzáállása, eszeveszett tempója és briliáns rajtjai a világ minden pontján felkeltik az autósport szerelmeseinek figyelmét. Tavaly még csak elvétve lézengett egy-egy elszánt drukker Norbi közelében az ázsiai helyszíneken – mint például a fotón látható makaói rajongó –, idén azonban szinte biztos, hogy többen lesznek.
Egy ausztrál WTCC-fan, ismétlem, AUSZTRÁL (!) például azt írta a twitteren, hogy kisfia bármikor meglátja a közvetítésben az 5-ös rajtszámú Zengős BMW-t, azonnal rákezd a Nooooorbi-Nooooorbi nótára. Egy japán rajongó pedig sütiben fejezte ki tiszteletét, az édességet Portugáliában adta át a csapatnak. Kell ennél több bizonyíték arra, hogy az autóverseny nemzeteket köt össze?! Habár lehet, hogy ebben a konkrét esetben a kapocs inkább az  a piszkosul tehetséges, mégis mesésen szerény magyar pilóta, akinek sikeréért még maga Alain Menu is drukkolt a Hungaroringen.
WTCR
Bejelentették a negyedik audis versenyzőt a WTCR-ben
15/04/2021 18:21
Írta: Kőváry Anett
WTCR
A tavalyi nehézségek ellenére nem akart új csapatokat a Hyundai Motorsport főnöke
13/04/2021 14:23
WTCR
Tarquini szerint régen nem voltak olyan felkészültek, mint most
12/04/2021 16:05