A GT1-es világbajnokságon szereplő Münnich Motorsport tulajdonosa, René Münnich veszi át Darryl O'Young helyét Suzukában a Special Tuning Racing SEAT-jában. A hongkongi pilóta szerződése a sonomai futammal lejárt, ő a Bamboo Engineeringnél zárja a szezont. Münnich csapata egyébként jó évet tudhat maga mögött, idén világbajnokok lettek Markus Winkelhockkal, Marc Bassenggel és a Mercedes SLS AMG GT3-mal. A GT1-es Vb jelenlegi formája azonban megszűnik, és egyelőre senki nem tudja mit hoz a jövő, így a 35 esztendős német csapatfőnök úgy utakat keres.
"Nagyon boldog vagyok, hogy együtt dolgozhatok a Special Tuning Racinggel a WTCC-ben, jó lehetőség lesz, hogy testközelből felmérhessem a bajnokságot. De versenyzőként is komoly kihívást jelent majd. Szerencsére a rövidebb pályán megyünk, így lesz esélyem megtanulni a vonalvezetést, és megszokni a kocsit. Egyetlen célom van: szeretnék folyamatos fejlődést látni az első szabadedzéstől az utolsó verseny utolsó köréig. Ezt már jó eredménynek tartanám" - nyilatkozta Münnich a TouringCarTimesnak.
"A WTCC a verseny szempontjából a legmagasabb szintet jelenti, úgyhogy biztosan beletelik majd egy kevés időbe, hogy megszokjam. Sokféle autót próbáltam már, mentem GT1-es Lamborghinivel, GT3-as Mercedes SLS-el, sőt egy régi WTCC-s Ford Focust is vezettem már."
Hungaroring
A helyszínről nézné a hungaroringi WTCR-hétvégét? Íme a feltételek
10/06/2021 20:20
Münnich 2006-ban hozta létre csapatát, amit főként saját vállalkozása, a domain regisztrációval és web hostinggal foglalkozó All-Inkl. bevételeiből finanszíroz. Az istálló a motorsport két egymástól igen távol álló területén aktív, a sportkocsi versenyzésben és a ralikrosszban. Előbbiben éveken keresztül hűségesen kitartottak a Lamborghini mellet, 2006 és 2007 között a Murcielagoval, majd később a Gallardoval versenyeztek. 2010-ben az induló GT1-es világbajnokságon is az olasz márkát képviselték, idén viszont már a Mercedesszel jutottak a csúcsra.
A ralikrosszban eleinte a csúcskategóriának számító Európa-bajnokságon szerepeltek, mostanában viszont Németországra koncentrálnak, ahol egy Skoda Fabiával indulnak. És jól koncentrálnak, mert Münnich négy alkalommal is bajnok lett. A ralikrossz egyébként családi esemény náluk, hiszen felesége, Mandie August is megy az Eb-n.
"Eddig a ralikrossz eb-n mentem idén, de az a sorozat már véget ért. Ezt a versenyt arra szeretném felhasználni, hogy felmérjem a lehetőségeket, mert elképzelhető, hogy jövőre beszállnánk a bajnokságba" - zárta Münnich.
"Nagyon várjuk a közös munkát Renével, és versenyképes autót fogunk biztosítani neki. Éppen egy nagyon biztató sonomai hétvége van mögöttünk, és már készülünk Suzukára. Nagy kihívás lesz René számára, mert még nem vezetett új WTCC-s autót, és a pálya is ismeretlen számára. De biztos vagyok benne, hogy az autó és a háttér rendben lesz, és képesek lehetünk elérni a céljainkat" - fogalmazott a kellő óvatossággal Gary Robertshaw, az STR technikai igazgatója.
Fotó: All-Inkl.com
Nürburgring
Így nem nyerhette meg hazai versenyét Luca Engstler
09/06/2021 07:53
WTCR
Összefoglaló a második nürburgringi futamról - 2021
09/06/2021 07:30